ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ - Ο ΓEΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ κ' Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΕΙΠΑΝ:


ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ: "NA ΚΟΙΤΑΤΕ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΤΕ."

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ:
"ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΟΥ, ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ, ΘΑ' ΝΕΡΓΗΣΩ ΚΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΣ ΜΟΥ ΚΑΜΟΥΝ"

ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΝ ΕΙΠΩΘΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΩΣ "ΑΚΡΑΙΟ"

Ο ΝΙΤΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο ελληνικός και έχη καταπολεμηθεί τόσο πολύ απο τόσο πολλούς λαούς, οι οποιοι δεν προσέφεραν τίποτα εις αυτήν"
F. Nizsche

24/5/09

"Μάθε παιδί μου γράμματα"

Δείτε τα χάλια μας.............
έτσι για να βλέπουμε τι γίνεται στην Ελλάδα..................



(Ο Επίκουρος Καθηγητής Δημήτρης Χριστόπουλος σε χειραψία με τον Αλέκο Αλαβάνο)

Σχόλια αποστολέα:

"Καθηγητής" Παντείου έδωσε θέμα με τον Ιησού Χριστό να κάνει sex (22/05/2009).
Ο Ιησούς σε στιγμή σεξουαλικής συνεύρεσης και ηδονής με μια λαίκή τραγουδίστρια ντυμένη καλόγρια είναι το θέμα που απεικονίζει πίνακας του εικαστικού John Φιστίκι.
Όμως.....Ανύπαρκτος ο πίνακας που θα σόκαρε τουλάχιστον κάθε Χριστιανό, φανταστικό ππρόσωπο ο εικαστικός καλλιτέχνης, που δεν θα είχε ούτε ιερό ούτε όσιο, αλλά υπαρκτό το πρόσωπο που εμπνεύστηκε τη ζωγραφική σύνθεση.




(Πάντειο)

Πρόκειται για τον επίκουρο καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Δημήτρη Χριστόπουλο, που επέβαλε ως εξεταστέο θέμα στους φοιτητές του Παντείου <<τον Ιησού σε ερωτική περίπτυξη με λαϊκή τραγουδίστρια>>.
Το θέμα δόθηκε στους φοιτητές το Φεβρουάριο από τον γνωστό για τις αιρετικές του απόψεις καθηγητή, στο πλαίσιο του μαθήματος <<Τέχνη, ελευθερία και λογοκρισία>>.
Η πλειονότητα των φοιτητών αιφνιδιάστηκε από το θέμα αλλά έπρεπε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις και τις φαντασιώσεις ίσως του καθηγητή.



(Το κατάπτιστο κείμενο)

Διαβάζοντας τα τρία θέματα που τους έδωσε πρός εξέταση ο καθηγητής, διαπίστωσαν ότι και το τρίτο είχε να κάνει και πάλι με τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό, αφού αφορούσε το βιβλίο του Αυστριακού σκιτσογράφου Γκέρχαρντ Χάντερερ στο οποίο μεταξύ άλλων ο Ιησούς εμφανίζεται να κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών. Ο σαραντάχρονος καθηγητής (του Παντείου) ζητούσε από τους εξεταζόμενους φοιτητές να σχολιάσουν στη συνέχεια τις διάφορες παραμέτρους που έθετε.

Φοιτητές που μίλησαν στην <> δήλωσαν: <<Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο. Είναι όμως η πρώτη φορά που στο στόχαστρο μπαίνει η Ορθόδοξη Εκκλησία.
Συχνά και μέσω γραπτών εξετάσεων μας επιβάλλονται απόψεις που αποτελούν προπαγάνδα.
συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων και πολιτικών κομμάτων.
Στο Πάντειο, στο τμήμα ΠΕΚΙ (Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας), ακούγονται συχνά προκλητικές απόψεις που δεν τιμούν την Ελλάδα και την Ιστορία της.
Στο τμήμα αυτό, από άλλον καθηγητή έχουμε ακούσει πολλές φορές την εξής άποψη και σας μεταφέρω ακριβώς τη φράση του:
"Η αντίληψη που θα έπρεπε να επανεξεταστεί είναι η άποψη που θεωρεί την Ορθοδοξία ως πρόμαχο του Εθνικισμού".
Και οι φοιτητές μας υπενθυμίζουν:
<<Στο ίδιο τμήμα είναι και ο καθηγητής Αλέξης Ηρακλείδης, που έχει δηλώσει:
"H Eλλάδα πρέπει να ανγνωρίσει την ύπαρξη Μακεδονικής μειονότητας, να αποζημιώσει τις δημευμένες περιουσίες των εκδιωχθέντων κατοίκων της">>

Συγκεκριμένα, το γραπτό θέμα που δόθηκε στους φοιτητές για γραπτές εξετάσεις στο μάθημα
<<Τέχνη ελευθερία και λογοκρισία>> ανέφερε τα εξής:
<<1o> αποκαθηλώνεται από την έκθεση σε μια μικρή Ελληνική πόλη διότι ο Δήμαρχος της πόλης αυτής θεωρεί 'οτι το έργο αυτό "θίγει τα ιερά και τα όσια του λαού του".
Ο πίνακας αυτός αναπαραστά τον Ιησού σε στιγμή σεξουαλοκής συνεύρεσης και ηδονής με μια λαϊκή τραγουδίστρια ντυμένη καλόγρια.
Ο φίλος σας, ανερχόμενος ζωγράφος - πλήν όμως ακόμη πτωχός και άρα μη δυνάμενος να προσλάβει κάποιο γνωστό ποινικολόγο - έμαθε ότι φέτος παρακολουθήσατε στο Πάντειο το μάθημα " Τέχνη, ελευθερία και λογοκρισία" και ζητά να πάτε στη δίκη του ως μάρτυρας υπεράσπισης.
Ο John διώκεται, ανάμεσα στα άλλα, για παραβίαση του άρθρου 198 τυο Ποινικού Κώδικα, το οποίο προβλέπει....πως με φυλάκιση μέχρι δύο ετών τιμωρείται όποιος δημόσια και κακόβουλα
βρίζει με οποιονδήποτε τρόπο τον Θεό, και του επόμενου άρθρου 199 που προβλέπει πως:
"όποιος δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει με οποιονδήποτε τρόπο την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού ή άλλη θρησκεία ανεκτή την Ελλάδα τιμωρείται με φυλάκιση δύο ετών".
O John, όπως κάθε άνθρωπος, φοβάται να περάσει δύο χρόνια φυλακή.
  • Α. Αποφασίζετε ότι θα πάτε και ετοιμάζετε, την προηγούμενη της δικάσιμου, αυτά που πρόκειται να πείτε περιορίζοντας τα σε 700-800 λέξεις το μέγιστο, καθώς ξέρετε ότι θα σας δοθεί παραπάνω χρόνος.
  • Β. Αποφασίζετε ότι δεν θα πάτε επειδή δεν συμφωνείτε να υπερασπίσετε τον φίλο σας και του εξηγείται τους λόγους πάλι σε 700-800 λέξεις το μέγιστο.
Να αναπτύξετε ή το Α ή το Β>>

Αλλά και στο τρίτο θέμα, την ίδια μέρα, γινόταν ανφορά σ' ένα κόμικς που είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων αφού παρουσίαζε τον Ιησού Χριστό και ως χρήστη ναρκωτικών.
Ο Καθηγητής Δημήτρης Χριστόπουλος έθετε τους κάτωθι προβληματισμούς πρός τους φοιτητές:
<<3o>
  • A. Kατάσχεται σύμφωνα με απόφαση του Τριμελόυς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, διότι παρουσιάζει τον Χριστό να κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών.
  • Β. Στη συνέχεια το Εφετείο αθωώνει τον συγγραφέα και τον εκδότη του βιβλίου επαναφέροντας το στην κυκλοφορία.
  • Γ. Μετάτην αθωωτική απόφαση ο εκδότης, για να διαφημίσει το έργο του, στήνει γιγαντοαφίσες έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών, στις οποίες παρουσιάζεται ο Ιησούς στις επίμαχες σκηνές.
Σχολιάστε τα Α,Β και Γ>>.


ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ


[Πηγή]: www.espressonews.gr


ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΘΕΩΡΕΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΟΞΑΣΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ .....

ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΤΟΣΟ ΒΑΝΑΥΣΑ???

Ο "ΕΚΒΙΑΣΤΗΣ" ΕΞΕΤΑΣΤΗΣ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΕΚΒΙΑΖΟΜΕΝΑ ....ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ..... ΤΟΝ ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΜΕΝΟ ΑΣΠΑΣΜΟ .....ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ...... ΤΩΝ ΦΑΥΛΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΤΟΥ.......

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ....Ο ΕΝ ΛΟΓΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ......... ΣΑΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΩ...(βλέπε εδώ,εδώ)

Ο κύριος ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ είναι πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου όπου μεταξύ άλλων ασχολήθηκε με την "Τουρκική" Ένωση Ξάνθης και το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού των μειονοτήτων και για πολλά άλλα θέματα, μεταξύ αυτών και για το Βοτανικό στηρίζοντας την στάση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δεν θα παραλείψουμε τη σύνδεση της εν λόγω Ένωσης με το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι (βλέπε εδώ).

Ενεργό μέλος του ΚΕΜΟ (Κέντρο Ερευνών Μειονοτικών Ομάδων) ένα κέντρο που θεωρησε οπισθοδρομικό να μην επιτρέψει η ελληνική δικαιοσύνη την λειτουργία σκοπιανικής "Στέγης Μακεδονικού Πολιτισμού" στη Φλώρινα πριν κάποια χρόνια και άλλα πολλά.

ΤΟΝ "ΑΡΡΩΣΤΟ" ΚΥΡΙΟ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΟΝ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΕ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ....ΑΛΛΑ ΠΑΡ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ..... Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ "ΑΝΗΛΙΑΓΟΥ ΥΠΟΓΕΙΟΥ" ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ...... ΚΡΥΒΟΜΕΝΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ" ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΙΣ "ΔΟΛΙΕΣ" ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ "ΣΧΕΔΙΑ" ΤΟΥ.

[Πηγή]: http://tolimeri.blogspot.com


Με ποιο δικαίωμα ρε συ...

<<κύριε>> καθηγητά πανεπιστημίου προσβάλλεις την θρησκεία και τον αρχηγό της εκκλησίας; Γιατί δεν την σέβεσαι; Σου βάζουμε και εμείς ένα ερώτημα για να μας απαντήσεις.

Έκθεση με θέμα:

"Ένα έργο του εικαστικού καλλιτέχνη John Φιστίκη αποκαθηλώνεται από την έκθεση σε μια μικρή πόλη επειδή ο πίνακας αυτός αναπαριστά την ΜΗΤΕΡΑ του γνωστού καθηγητή του Παντείου Δημήτρη Χριστόπουλου σε στιγμή ανώμαλης σεξουαλικής ερωτικής συνεύρεσης και ηδονής με μια λαική τραγουδίστρια"

Απάντησε μας κ.Καθηγήτα. Είναι απλά ένα θέμα.

"Παρομοίωση κάνουμε κ.Χριστόπουλε".

Εμείς δεν ανεχόμαστε να λέμε για τον πατέρα μας. Όσο λέτε εσείς, θα λέμε για την μητέρα σας και τον πίνακα που την αναπαριστά σαν πόρνη!

Σας αρέσει τώρα κ. Καθηγητά;

[Πηγή]: http://troktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(ΕΛΛΗΝΑ ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ - ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ).


(ΕΛΛΗΝΑ ΑΓΩΝΙΣΟΥ - ΕΧΕΙΣ ΒΑΡΥΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ - ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΟ ΑΙΜΑ ΣΟΥ ΔΩΡΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΟΥ)

ΘΥΜΙΣΟΥ

"ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ"
- "ΟΧΙ" - "ΑΕΡΑ" - "Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ" - "MΩΛΟΝ ΛΑΒΕ"


Περιγραφή: Πατρίς, να μακαρίζης όλους τους Έλληνες, ότι θυσιάστηκαν δια σένα να σ΄ αναστήσουνε, να ξαναειπωθής άλλη μίαν φορά ελεύτερη πατρίδα, οπού ήσουνε χαμένη και σβυσμένη από τον κατάλογον των εθνών. Όλους αυτούς να τους μακαρίζης. Όμως να θυμάσαι και να λαμπρύνεις εκείνους οπού πρωτοθυσιάστηκαν εις την Αλαμάνα, πολεμώντας με τόση δύναμη Τούρκων, κ΄ εκείνους οπού αποφασίστηκαν και κλείστηκαν σε μίαν μαντρούλα με πλίθες, αδύνατη, εις το χάνι της Γραβιάς, κ΄ εκείνους οπού λιώσανε τόση Τουρκιά και πασσάδες εις τα Βασιλικά, και εκείνους οπού αγωνίστηκαν σαν λιοντάρια εις την Λαγκάδα του Μακρυνόρου. Απόσπασμα από τα απομνημονεύματα του Στρατηγού Μακρυγιάννη. Αφιερωμένη σε όλες τις Ηρωίδες και όλους τους Ήρωες του ΄21, που πρόσφεραν την ζωή τους και την περιουσία τους για την Λευτεριά! Αφιερωμένη στους φίλους μας, που δεν είναι πια κοντά μας!