ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ - Ο ΓEΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ κ' Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΕΙΠΑΝ:


ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ: "NA ΚΟΙΤΑΤΕ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΤΕ."

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ:
"ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΟΥ, ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ, ΘΑ' ΝΕΡΓΗΣΩ ΚΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΣ ΜΟΥ ΚΑΜΟΥΝ"

ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΝ ΕΙΠΩΘΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΩΣ "ΑΚΡΑΙΟ"

Ο ΝΙΤΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο ελληνικός και έχη καταπολεμηθεί τόσο πολύ απο τόσο πολλούς λαούς, οι οποιοι δεν προσέφεραν τίποτα εις αυτήν"
F. Nizsche

31/5/09

Κάρτες Ταρώ με μορφές αγίων!

Βλασφημία

Το φυλλάδιο που τις συνοδεύει έχει και... οδηγίες χρήσεων


Πρόσωπα αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας αντί των αποκρυφιστικών συμβόλων και μορφών χρησιμοποίησαν κάποιοι που ασχολούνται με την έκδοση καρτών Ταρώ, θέλοντας προφανώς να πρωτοτυπήσουν, να εντυπωσιάσουν, να σκανδαλίσουν τους πιστούς, να προκαλέσουν την περιέργεια και, τελικά, να έχουν δωρεάν διαφήμιση και αύξηση στις πωλήσεις τους! Σε Ανακοινωθέν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου σημειώνεται, μεταξύ των άλλων, ότι τελευταία εμφανίστηκαν στον ελλαδικό χώρο από οργάνωση ασυμβίβαστη προς την ορθόδοξη χριστιανική πίστη «κάρτες αυτογνωσίας», που προσιδιάζουν προς τις αποκρυφιστικές κάρτες Ταρώ, οι οποίες αντί των αποκρυφιστικών συμβόλων και μορφών φέρουν εικονιζόμενα πρόσωπα αγίων της Ορθοδόξου Εκκλησίας!

Βλασφημία
«Κατά τρόπο ασεβή και βλάσφημο τα ιερά πρόσωπα της ορθοδόξου πίστεώς μας χρησιμοποιούνται και συμφύρονται με πρακτικές που συναντώνται στον αποκρυφιστικό χώρο», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο Ανακοινωθέν.

Το φυλλάδιο, που δίδεται μαζί με το Ταρώ με τους αγίους, μεταξύ των οποίων και τον «Οσιο Εφραίμ», γνωστό από την υπόθεση του πρώην Μητροπολίτη Αττικής και τώρα μοναχού Παντελεήμονα, δίνει και «οδηγίες χρήσεως» της τράπουλας, όπως οι ακόλουθες: «Κλείσε τα μάτια και νιώσε την ενέργεια και τη σοφία των αγίων»… «Αγγιξε καθεμιά κάρτα ξεχωριστά και νιώσε τη διακριτική δύναμη και την επίγνωση που ενυπάρχουν καθώς και τη σύνδεσή σου με το αιώνιο φως τους…». «Ανακάτεψε τις κάρτες ευγενικά, νιώθοντας τη ροή των μηνυμάτων να υπάρχει στις κάρτες, στην καρδιά σου και πάνω απ’ το κεφάλι σου»… «Κράτησε τις κάρτες στα χέρια σου με σεβασμό, προσευχήσου, διαλογίσου, μείνε στη σιωπή… Η κάθε κάρτα σού προσφέρει ένα μονοπάτι εξέλιξης… Στις επιλογές καρτών που κάνεις στην ουσία επιλέγουν οι κάρτες κι εσύ συναινείς και ακολουθείς μ’ έναν υπέροχο συμπαντικό τρόπο»… Οι 44 κάρτες Ταρώ, «Μηνύματα και επαφή με Αγίους», σύμφωνα με αυτούς που τις προωθούν, συμβολίζουν τις παγκόσμιες δυνάμεις και μπορεί με αυτές κανείς να μαντέψει το μέλλον του και να φτάσει στη γνώση του σύμπαντος.

Προέλευση
Ορισμένοι θεωρούν ότι αυτές ξεκίνησαν από την αρχαία Κίνα ως παιχνίδι, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι πηγή τους είναι η αρχαία μυστική σοφία των Αιγυπτίων ή ότι συνδέεται με την Καμπάλα, ιουδαϊκό εσωτεριστικό σύστημα γνώσης.
Η λέξη Ταρώ κατά μια εκδοχή προέρχεται από τις αρχαίες αιγυπτιακές λέξεις «ταρ»=δρόμος και «ρω»=βασιλιάς και σημαίνει το «βασιλικό δρόμο» και κατ’ άλλην είναι αναγραμματισμός της εβραϊκής λέξης Τορά, που σημαίνει Νόμος.

[Πηγή]: http://totefteri.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(ΕΛΛΗΝΑ ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ - ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ).


(ΕΛΛΗΝΑ ΑΓΩΝΙΣΟΥ - ΕΧΕΙΣ ΒΑΡΥΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ - ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΟ ΑΙΜΑ ΣΟΥ ΔΩΡΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΟΥ)

ΘΥΜΙΣΟΥ

"ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ"
- "ΟΧΙ" - "ΑΕΡΑ" - "Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ" - "MΩΛΟΝ ΛΑΒΕ"


Περιγραφή: Πατρίς, να μακαρίζης όλους τους Έλληνες, ότι θυσιάστηκαν δια σένα να σ΄ αναστήσουνε, να ξαναειπωθής άλλη μίαν φορά ελεύτερη πατρίδα, οπού ήσουνε χαμένη και σβυσμένη από τον κατάλογον των εθνών. Όλους αυτούς να τους μακαρίζης. Όμως να θυμάσαι και να λαμπρύνεις εκείνους οπού πρωτοθυσιάστηκαν εις την Αλαμάνα, πολεμώντας με τόση δύναμη Τούρκων, κ΄ εκείνους οπού αποφασίστηκαν και κλείστηκαν σε μίαν μαντρούλα με πλίθες, αδύνατη, εις το χάνι της Γραβιάς, κ΄ εκείνους οπού λιώσανε τόση Τουρκιά και πασσάδες εις τα Βασιλικά, και εκείνους οπού αγωνίστηκαν σαν λιοντάρια εις την Λαγκάδα του Μακρυνόρου. Απόσπασμα από τα απομνημονεύματα του Στρατηγού Μακρυγιάννη. Αφιερωμένη σε όλες τις Ηρωίδες και όλους τους Ήρωες του ΄21, που πρόσφεραν την ζωή τους και την περιουσία τους για την Λευτεριά! Αφιερωμένη στους φίλους μας, που δεν είναι πια κοντά μας!