ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ - Ο ΓEΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ κ' Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΕΙΠΑΝ:


ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ: "NA ΚΟΙΤΑΤΕ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΤΕ."

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ:
"ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΟΥ, ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ, ΘΑ' ΝΕΡΓΗΣΩ ΚΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΣ ΜΟΥ ΚΑΜΟΥΝ"

ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΝ ΕΙΠΩΘΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΩΣ "ΑΚΡΑΙΟ"

Ο ΝΙΤΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο ελληνικός και έχη καταπολεμηθεί τόσο πολύ απο τόσο πολλούς λαούς, οι οποιοι δεν προσέφεραν τίποτα εις αυτήν"
F. Nizsche

20/5/09

Επαναπατρισμός αρχαιοτήτων από Βέλγιο, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο.
Αρχαιότητες από το Βέλγιο, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο επαναπατρίστηκαν την Τρίτη σε ειδική τελετή στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, παρουσία του υπουργού Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά.

Πρόκειται για τις εξής αρχαιότητες:

Βέλγιο: 111 όστρακα, μολύβδινοι σύνδεσμοι και επτά νομίσματα από το Θορικό Αττικής και χρονολογούνται από τον 5ο ώς τον 2ο αιώνα π. Χ. Οι αρχαιότητες παραδόθηκαν από τη Βελγική Σχολή Αθηνών.

Γερμανία: 96 αρχαία χάλκινα και πήλινα αγγεία, που προέρχονται από νεκροταφείο υστεροκλασικών χρόνων πιθανότατα της Θεσσαλίας. Εντοπίστηκαν το Μάιο του 2007 σε φορτηγό προερχόμενο από τη χώρα μας και κατασχέθηκαν από τις γερμανικές αρχές στο τελωνείο της Νυρεμβέργης.

Τέλος, από το Ηνωμένο Βασίλειο, θραύσμα επιστήλιου μεσοβυζαντινού τέμπλου, χρονολογούμενο στο 11ο ή 12ο αιώνα, που θεωρείται πιθανόν να προέρχεται από μνημείο της αρχαία αγοράς, ή της ευρύτερης περιοχής της Πλάκας. Το θραύσμα προσφέρθηκε στην πρεσβεία στης Ελλάδας, στο Λονδίνο, από Βρετανό ιδιώτη.

Στις δηλώσεις του ο υπουργός Πολιτισμού τόνισε ότι «συγκινούν πλέον οι κινήσεις οικειοθελούς επιστροφής, ενώ βρισκόμαστε ήδη σε μια νέα εποχή που σφραγίζεται από τη συστηματικότερη οργάνωση και μέριμνα της πολιτείας για την προάσπιση της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και από την πολύ πιό στενή διακρατική συνεργασία κατά της διεθνούς μάστιγας της παράνομης διακίνησης πολιτιστικών αγαθών».

[Πηγή]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(ΕΛΛΗΝΑ ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ - ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ).


(ΕΛΛΗΝΑ ΑΓΩΝΙΣΟΥ - ΕΧΕΙΣ ΒΑΡΥΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ - ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΟ ΑΙΜΑ ΣΟΥ ΔΩΡΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΟΥ)

ΘΥΜΙΣΟΥ

"ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ"
- "ΟΧΙ" - "ΑΕΡΑ" - "Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ" - "MΩΛΟΝ ΛΑΒΕ"


Περιγραφή: Πατρίς, να μακαρίζης όλους τους Έλληνες, ότι θυσιάστηκαν δια σένα να σ΄ αναστήσουνε, να ξαναειπωθής άλλη μίαν φορά ελεύτερη πατρίδα, οπού ήσουνε χαμένη και σβυσμένη από τον κατάλογον των εθνών. Όλους αυτούς να τους μακαρίζης. Όμως να θυμάσαι και να λαμπρύνεις εκείνους οπού πρωτοθυσιάστηκαν εις την Αλαμάνα, πολεμώντας με τόση δύναμη Τούρκων, κ΄ εκείνους οπού αποφασίστηκαν και κλείστηκαν σε μίαν μαντρούλα με πλίθες, αδύνατη, εις το χάνι της Γραβιάς, κ΄ εκείνους οπού λιώσανε τόση Τουρκιά και πασσάδες εις τα Βασιλικά, και εκείνους οπού αγωνίστηκαν σαν λιοντάρια εις την Λαγκάδα του Μακρυνόρου. Απόσπασμα από τα απομνημονεύματα του Στρατηγού Μακρυγιάννη. Αφιερωμένη σε όλες τις Ηρωίδες και όλους τους Ήρωες του ΄21, που πρόσφεραν την ζωή τους και την περιουσία τους για την Λευτεριά! Αφιερωμένη στους φίλους μας, που δεν είναι πια κοντά μας!