ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ - Ο ΓEΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ κ' Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΕΙΠΑΝ:


ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ: "NA ΚΟΙΤΑΤΕ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΤΕ."

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ:
"ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΟΥ, ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ, ΘΑ' ΝΕΡΓΗΣΩ ΚΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΣ ΜΟΥ ΚΑΜΟΥΝ"

ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΝ ΕΙΠΩΘΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΩΣ "ΑΚΡΑΙΟ"

Ο ΝΙΤΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο ελληνικός και έχη καταπολεμηθεί τόσο πολύ απο τόσο πολλούς λαούς, οι οποιοι δεν προσέφεραν τίποτα εις αυτήν"
F. Nizsche

14/2/09

Αυτο το ξέρατε;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Βουλευτής Β΄Αθηνών κ. Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς το Υπουργό Πολιτισμού σχετικά με τις κατασχέσεις παλαιών βιβλίων και τις συλλήψεις των κατόχων τους.


Το τελευταίο διάστημα έχουν συμβεί διαδοχικές συλλήψεις εκδοτών βιβλιοπωλών, όπως των κυρίων Σπανού και Κωστακιώτη, που κατηγορούνται για κατοχή βιβλίων θρησκευτικού περιεχομένου, εκδοθέντων πριν το έτος 1830.

Είναι απορίας άξιον για ποιόν λόγο έχουν μεθοδευτεί τέτοιες ενέργειες, αφού βάσει του Ν. 399/2007 “Περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς”, το βιβλίο δεν χαρακτηρίζεται ως κινητό μνημείο.
Αλλωστε, η αρμόδια Εφορία Αρχαιοπωλείων και Ιδιωτικών Αρχαιολογικών Συλλογών του Υπουργείου Πολιτισμού, επανειλημμένα έχει αποφανθεί ότι τα βιβλία δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου για την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Συνεπώς, ο Βουλευτής κ. Γεωργιάδης ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό:
1) Ποιος είναι ο Νόμος που ορίζει την παλαιότητα ενός βιβλίου και σε ποια σημεία του ορίζει ότι θα πρέπει να γίνονται κατασχέσεις βιβλίων και συλλήψεις των κατόχων τους; και
2) Αφού το ισχύον νομικό πλαίσιο καλύπτει τους ενδιαφερόμενους, γιατί τα αρμόδια κλιμάκια προχωρούν σε κατασχέσεις και συλλήψεις;
Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΑΔΩΝΙΣ-ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη πεμπτη 12/2/09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(ΕΛΛΗΝΑ ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ - ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ).


(ΕΛΛΗΝΑ ΑΓΩΝΙΣΟΥ - ΕΧΕΙΣ ΒΑΡΥΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ - ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΟ ΑΙΜΑ ΣΟΥ ΔΩΡΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΟΥ)

ΘΥΜΙΣΟΥ

"ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ"
- "ΟΧΙ" - "ΑΕΡΑ" - "Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ" - "MΩΛΟΝ ΛΑΒΕ"


Περιγραφή: Πατρίς, να μακαρίζης όλους τους Έλληνες, ότι θυσιάστηκαν δια σένα να σ΄ αναστήσουνε, να ξαναειπωθής άλλη μίαν φορά ελεύτερη πατρίδα, οπού ήσουνε χαμένη και σβυσμένη από τον κατάλογον των εθνών. Όλους αυτούς να τους μακαρίζης. Όμως να θυμάσαι και να λαμπρύνεις εκείνους οπού πρωτοθυσιάστηκαν εις την Αλαμάνα, πολεμώντας με τόση δύναμη Τούρκων, κ΄ εκείνους οπού αποφασίστηκαν και κλείστηκαν σε μίαν μαντρούλα με πλίθες, αδύνατη, εις το χάνι της Γραβιάς, κ΄ εκείνους οπού λιώσανε τόση Τουρκιά και πασσάδες εις τα Βασιλικά, και εκείνους οπού αγωνίστηκαν σαν λιοντάρια εις την Λαγκάδα του Μακρυνόρου. Απόσπασμα από τα απομνημονεύματα του Στρατηγού Μακρυγιάννη. Αφιερωμένη σε όλες τις Ηρωίδες και όλους τους Ήρωες του ΄21, που πρόσφεραν την ζωή τους και την περιουσία τους για την Λευτεριά! Αφιερωμένη στους φίλους μας, που δεν είναι πια κοντά μας!