ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ - Ο ΓEΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ κ' Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΕΙΠΑΝ:


ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ: "NA ΚΟΙΤΑΤΕ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΤΕ."

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ:
"ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΟΥ, ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ, ΘΑ' ΝΕΡΓΗΣΩ ΚΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΣ ΜΟΥ ΚΑΜΟΥΝ"

ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΝ ΕΙΠΩΘΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΩΣ "ΑΚΡΑΙΟ"

Ο ΝΙΤΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο ελληνικός και έχη καταπολεμηθεί τόσο πολύ απο τόσο πολλούς λαούς, οι οποιοι δεν προσέφεραν τίποτα εις αυτήν"
F. Nizsche

12/2/09

Νικητές οι Ελληνες πιλότοι της 343 μοίρας της Π.Α στην άσκηση "RED FLAG" έναντι των Αμερικάνων.

Με... 17-3 νίκησαν οι Έλληνες πιλότοι τους Αμερικανούς

(Στην μεγάλη άσκηση "RED FLAG" που έγινε στην Νεβάδα)

Η σχεδόν, απόλυτη επικράτηση των χειριστών της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας εις βάρος των συναδέλφων τους της αμερικανικής Αεροπορίας, στο πλαίσιο μιας από τις πλέον σκληρές, δύσκολες και απαιτητικές ασκήσεις στον πλανήτη, τη γνωστή «Red Flag», έρχεται να επιβεβαιώσει το άριστο επίπεδο εκπαίδευσης και τις μεγάλες ικανότητες και τον υψηλό επαγγελματισμό των πιλότων μας που καθημερινά, για πολλά χρόνια αντιμετωπίζουν οριακές καταστάσεις στο Αιγαίο.

Στην περιβόητη άσκηση «Red Flag», που διοργανώνει κάθε χρόνο η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ (USAF) στην αεροπορική βάση Nellis της Νεβάδα και η οποία θεωρείται παγκοσμίως ως η πλέον ρεαλιστική και σκληρή, εκλήθη η ελληνική ΠΑ, η οποία και έλαβε μέρος σ' αυτήν για πρώτη φορά, με την 343 Μοίρα, το διάστημα από 18 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, τα αποτελέσματα των εικονικών αερομαχιών υπήρξαν άκρως οδυνηρά για τους Αμερικανούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη μέρα της άσκησης έληξε με το απίστευτο 11-0 υπέρ των ελληνικών μαχητικών της 343 Μοίρας, που θεωρείται το καμάρι της Αεροπορίας μας. 11-0 απέναντι σε F15, F16 και αναβαθμισμένα F15 με χειριστές τους πλέον ικανούς αμερικανούς χειριστές δοκιμαστές της USAF, της 64ης Μοίρας «Aggressors».


Η κυριαρχία των ελλήνων πιλότων υπήρξε ακόμη πιο εντυπωσιακή, όταν, κατά την τέταρτη μέρα -μετά από δύο ημέρες μεικτών πακέτων- όπου οι Αμερικανοί είχαν στείλει 13 συνολικά αεροσκάφη εναντίον 4 ελληνικών, κατεγράφη το εξής αποτέλεσμα: 6 καταρρίψεις αμερικανικών αεροσκαφών έναντι μόλις 3 ελληνικών που μάχονταν σε αναλογία 3,2 προς 1!

Συνολικά, δηλαδή, αν δεν επρόκειτο περί άσκησης αλλά περί κανονικής πολεμικής εμπλοκής με πραγματικά πυρά, οι απώλειες των Αμερικανών θα ήταν 17 αεροσκάφη και χειριστές έναντι 3 της ελληνικής πλευράς. Όπως επισήμαιναν μάλιστα στρατιωτικές πηγές, είναι ίσως η πρώτη φορά στην ιστορία της «Red Flag» που σημειώθηκε τέτοιας ευρείας έκτασης επικράτηση ξένης αεροπορίας απέναντι στους Αμερικανούς. Και γενικά, προσέθεταν οι ίδιες πηγές, είναι εξαιρετικά σπάνια η επικράτηση έστω και με μία κατάρριψη διαφορά.


Έτσι κι αλλιώς οι Έλληνες έχουν κάθε λόγο να νιώθουν περήφανοι για τους ηρωικούς χειριστές της Πολεμικής Αεροπορίας, που δοκιμάζουν νύχτα και μέρα τις αντοχές τους με τις αναχαιτίσεις των τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο, αποδεικνύοντας ότι είναι το πλέον αξιόμαχο Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πηγή: http://www.paron.gr/v3/new.php?id=37569&colid=37&catid=42&dt=2009-02-01&search=17-3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(ΕΛΛΗΝΑ ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ - ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ).


(ΕΛΛΗΝΑ ΑΓΩΝΙΣΟΥ - ΕΧΕΙΣ ΒΑΡΥΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ - ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΟ ΑΙΜΑ ΣΟΥ ΔΩΡΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΟΥ)

ΘΥΜΙΣΟΥ

"ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ"
- "ΟΧΙ" - "ΑΕΡΑ" - "Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ" - "MΩΛΟΝ ΛΑΒΕ"


Περιγραφή: Πατρίς, να μακαρίζης όλους τους Έλληνες, ότι θυσιάστηκαν δια σένα να σ΄ αναστήσουνε, να ξαναειπωθής άλλη μίαν φορά ελεύτερη πατρίδα, οπού ήσουνε χαμένη και σβυσμένη από τον κατάλογον των εθνών. Όλους αυτούς να τους μακαρίζης. Όμως να θυμάσαι και να λαμπρύνεις εκείνους οπού πρωτοθυσιάστηκαν εις την Αλαμάνα, πολεμώντας με τόση δύναμη Τούρκων, κ΄ εκείνους οπού αποφασίστηκαν και κλείστηκαν σε μίαν μαντρούλα με πλίθες, αδύνατη, εις το χάνι της Γραβιάς, κ΄ εκείνους οπού λιώσανε τόση Τουρκιά και πασσάδες εις τα Βασιλικά, και εκείνους οπού αγωνίστηκαν σαν λιοντάρια εις την Λαγκάδα του Μακρυνόρου. Απόσπασμα από τα απομνημονεύματα του Στρατηγού Μακρυγιάννη. Αφιερωμένη σε όλες τις Ηρωίδες και όλους τους Ήρωες του ΄21, που πρόσφεραν την ζωή τους και την περιουσία τους για την Λευτεριά! Αφιερωμένη στους φίλους μας, που δεν είναι πια κοντά μας!