ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ - Ο ΓEΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ κ' Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΕΙΠΑΝ:


ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ: "NA ΚΟΙΤΑΤΕ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΤΕ."

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ:
"ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΟΥ, ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ, ΘΑ' ΝΕΡΓΗΣΩ ΚΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΣ ΜΟΥ ΚΑΜΟΥΝ"

ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΝ ΕΙΠΩΘΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΩΣ "ΑΚΡΑΙΟ"

Ο ΝΙΤΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο ελληνικός και έχη καταπολεμηθεί τόσο πολύ απο τόσο πολλούς λαούς, οι οποιοι δεν προσέφεραν τίποτα εις αυτήν"
F. Nizsche

14/2/09

Εξω οι Κλέφτες

<<Δημοκρατία καλείται το είδος του πολιτεύματος, όπου φορέας της πολιτικής εξουσίας και απόλυτος κυρίαρχος είναι ο λαός. Άρχει είτε κυβερνώντας αυτός απευθείας, όπως στις πολιτείες της αρχαίας Ελλάδος (άμεση Δημοκρατία)…………Κατά την έννοια της Δημοκρατίας δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν εξουσίες, που να μην προέρχονται απευθείας από το λαό, να μην υπόκεινται στο διαρκή έλεγχο του και να μην εξαρτώνται από τη διαρκή επιδοκιμασία του…………>>.
΄΄Επίτομο Εγκυκλπ. Λεξικό Ελευθερουδάκη΄΄
Οφείλω να εξομολογηθώ την αμαρτία μου, ότι μέχρι σήμερα, τις
πληροφορίες που θα εκτεθούν παρακάτω, που αφορούν τα προνόμια των Τριακοσίων, δεν τις γνώριζα, αν και ψηφίζουμε κάθε φορά ανελλιπώς σαν νομοταγείς πολίτες, για να εκλέξουμε τους άριστους, τους ηθικούς Οφείλω να εξομολογηθώ την…. αμαρτία μου, ότι μέχρι σήμερα, τις, τους τίμιους αυτούς που πρέπει να έχουν συναίσθηση της ευθύνης τους για την υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού και της πατρίδας….Αλλά μου φαίνεται ότι πήρα φόρα για το τι προσόντα, πρέπει να έχουν οι Τριακόσιοι, ξεπέρασα και το Σύνταγμα μας, αφού, τα μόνα που ζητάει με το άρθρο 55 είναι:
<<1.>>
Συνεπώς τα άλλα που ανέφερες χριστιανέ μου τι τά’θελες; Δεν χρειάζονται. Δεν είναι υποχρεωτικό να τα έχει κανείς για να γίνει βουλευτής και νάχει και προνόμια.
Εκείνα που γνώριζα είναι αυτά που αναφέρει το Σύνταγμα στο άρθρο 63, που λέει:
<<1.οι>>
Και τώρα φίλε αναγνώστη ας δούμε με τι γαλαντομία οι τριακόσιοι-ζωή νάχουν, ερμήνευσαν και μοίρασαν μεταξύ τους αυτά που τους δίνει το άρθρο 63 του Συντάγματος. Τα στοιχεία είναι παρμένα από τον ημερήσιο Τύπο:
1.Μπορούν να παίρνουν δύο αυτοτελείς συντάξεις-μία από το επάγγελμά τους και μία από τη βουλευτική θητεία-δηλ. δεν ισχύει γι αυτούς η διαδοχική ασφάλιση όπως ισχύει για τους λοιπούς εργαζόμενους. Όσοι βουλευτές έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί από το επάγγελμά τους παίρνουν στο ακέραιο την επαγγελματική, ενώ παράλληλα τρέχει και η βουλευτική. Αυτό απαγορεύεται για τους λοιπούς εργαζόμενους. Αν τους ρωτήσεις γιατί, θα σου απαντήσουν, ότι φταίει το “ασυμβίβαστο’’.
2.Βουλευτής που συμπληρώνει βουλευτική θητεία 4-10 χρόνια, κατοχυρώνει σύνταξη 1400 ΕΥΡΩ. Με 10-17, 3500 ΕΥΡΩ και από 17 και πάνω 4500ΕΥΡΩ.
3.Κάθε βουλευτής δικαιούται:
(α) 1250 ΕΥΡΩ το μήνα για τηλεφωνήματα.
(β) Ένα κινητό τηλέφωνο για κλήσεις μέχρι 250 ΕΥΡΩ το μήνα.
(γ) Τέσσερις αποσπασμένους υπαλλήλους από τον δημόσιο ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
(δ) Έναν συνεργάτη, διορισμένο από τη Βουλή με μεταπτυχιακό ή διδακτορικό ή πτυχίο ΑΕΙ, με 10αρι στη γνώση μιάς ξένης γλώσσας. Η αμοιβή του; μέχρι και 2372 ΕΥΡΩ το μήνα (από τη Βουλή βεβαίως).
(ε) Έναν αστυνομικό από το Υπουργείο Εσωτερικών (σ.σ. μετατρέπεται αυτομάτως σε οδηγό και ορτινάντζα).
(στ) 5500 ΕΥΡΩ εφάπαξ για την οργάνωση του γραφείου του (κομπιούτερ, φαξ κλπ).
(η)Γραφείο σε ένα από τα κτίρια της Βουλής στην Αθήνα, εάν εκλέγεται στην επαρχία.
(θ) 1000 ΕΥΡΩ το μήνα, για ενοίκιο σπιτιού ή διαμονή σε επιλεγμένα από τη Βουλή ξενοδοχεία, εάν είναι βουλευτής από την επαρχία.
(ι) Ένα αυτοκίνητο, με κλήρωση , από το στόλο της Βουλής και βέβαια άδεια κυκλοφορίας εντός του δακτυλίου.
(ια) Πάρκινγκ στο υπόγειο της Βουλής.
(ιβ) Υλικό αλληλογραφίας από την ειδική υπηρεσία της Βουλής.
(ιγ) Δωρεάν γυμναστήριο.
(ιε) 1123,48 ΕΥΡΩ το μήνα για έξοδα γραφείου.
(ιδ) Μηνιαία αποζημίωση 5617 ΕΥΡΩ ως βασικό μισθό. (σ.σ. Ε! όχι και μισθό. Οι λειτουργοί παίρνουν αποζημίωση).
(ιε) 1123,48 ΕΥΡΩ το μήνα για έξοδα γραφείου.
(ιστ) 730 ΕΥΡΩ για ταχυδρομικά τέλη.
(ιζ) 450 ΕΥΡΩ το μήνα για έξοδα κίνησης.
(ιη) Για όσους μετέχουν σε επιτροπές της Βουλής το εισόδημα τους αυξάνεται μα άλλα 2500 ΕΥΡΩ το μήνα.
Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι αναγνώστες αυτών των γραμμών, εάν όντως είναι αληθινό αυτό το όργιο των προνομίων, έχω την αίσθηση, ότι δεν θα πρέπει να αισθανόμαστε καθόλου υπερήφανοι σαν Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες, γι αυτούς που κάθε φορά εκλέγουμε για να μας αντιπροσωπεύσουν στην ‘Εκκλησία του Δήμου’ για να υπερασπιστούν τα ΄συμφέροντα του λαού και της Πατρίδας.
Πως είναι δυνατό, ούτε μία έστω υγιής και υπερήφανη συνείδηση, μεταξύ των Τριακοσίων, δεν ύψωσε φωνή διαμαρτυρίας, γι αυτήν την κραυγαλέα πρόκληση απέναντι στους πολλούς μη προνομιούχους και αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας;
Το Σύνταγμα μας αναφέρει ότι ο βουλευτής επιτελεί λειτούργημα. Όμως επιτρέψτε μου να έχω τις αμφιβολίες μου. Δεν είναι πλέον να απορεί κανείς γιατί οι ‘πατέρες του έθνους’ σκοτώνονται να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους και στα εγγόνια τους μια θέση στο Ναό της Δημοκρατίας μας.
Να τους χαιρόμαστε λοιπόν και σ’ άλλα με υγεία.

Πηγη: εφημερίδα ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ (Ιανουάριος 2008)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(ΕΛΛΗΝΑ ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ - ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ).


(ΕΛΛΗΝΑ ΑΓΩΝΙΣΟΥ - ΕΧΕΙΣ ΒΑΡΥΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ - ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΟ ΑΙΜΑ ΣΟΥ ΔΩΡΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΟΥ)

ΘΥΜΙΣΟΥ

"ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ"
- "ΟΧΙ" - "ΑΕΡΑ" - "Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ" - "MΩΛΟΝ ΛΑΒΕ"


Περιγραφή: Πατρίς, να μακαρίζης όλους τους Έλληνες, ότι θυσιάστηκαν δια σένα να σ΄ αναστήσουνε, να ξαναειπωθής άλλη μίαν φορά ελεύτερη πατρίδα, οπού ήσουνε χαμένη και σβυσμένη από τον κατάλογον των εθνών. Όλους αυτούς να τους μακαρίζης. Όμως να θυμάσαι και να λαμπρύνεις εκείνους οπού πρωτοθυσιάστηκαν εις την Αλαμάνα, πολεμώντας με τόση δύναμη Τούρκων, κ΄ εκείνους οπού αποφασίστηκαν και κλείστηκαν σε μίαν μαντρούλα με πλίθες, αδύνατη, εις το χάνι της Γραβιάς, κ΄ εκείνους οπού λιώσανε τόση Τουρκιά και πασσάδες εις τα Βασιλικά, και εκείνους οπού αγωνίστηκαν σαν λιοντάρια εις την Λαγκάδα του Μακρυνόρου. Απόσπασμα από τα απομνημονεύματα του Στρατηγού Μακρυγιάννη. Αφιερωμένη σε όλες τις Ηρωίδες και όλους τους Ήρωες του ΄21, που πρόσφεραν την ζωή τους και την περιουσία τους για την Λευτεριά! Αφιερωμένη στους φίλους μας, που δεν είναι πια κοντά μας!