ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ - Ο ΓEΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ κ' Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΕΙΠΑΝ:


ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ: "NA ΚΟΙΤΑΤΕ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΤΕ."

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ:
"ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΟΥ, ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ, ΘΑ' ΝΕΡΓΗΣΩ ΚΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΣ ΜΟΥ ΚΑΜΟΥΝ"

ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΝ ΕΙΠΩΘΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΩΣ "ΑΚΡΑΙΟ"

Ο ΝΙΤΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο ελληνικός και έχη καταπολεμηθεί τόσο πολύ απο τόσο πολλούς λαούς, οι οποιοι δεν προσέφεραν τίποτα εις αυτήν"
F. Nizsche

2/11/11

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ - Η ΓΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Επίσκεψη-σκάνδαλο Τούρκου αρχηγού Στόλου – Λίγη τσίπα δεν υπάρχει μωρέ;
Επίσκεψη-σκάνδαλο του Τούρκου αρχηγού Στόλου από εχθές στην Ελλάδα -επίσκεψη η οποία επιβλήθηκε «άνωθεν» στο ΓΕΝ- την ίδια ώρα που ο τουρκικός στόλος προβαίνει σε μείζονες προκλήσεις σε Αιγαίο και Ν.Α Μεσόγειο. 


Σημειώνουμε όπως φαίνεται και από τον σχετικό πίνακα του ΓΕΕΘΑ ότι...
από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και το Σεπτέμβριο πραγματοποιήθηκαν 168 παραβιάσεις (!) των Εθνικών Χωρικών Υδάτων από σκάφη του τουρκικού Στόλου τον διοικητή του οποίου η κυβέρνηση σκέφτηκε να φέρει στην Ελλάδα!
Ο αντιναύαρχος Nusret Guner θα παραμείνει στην Ελλάδα μέχρι και τις 3 Νοεμβρίου. 

Ο Τούρκος επίσημος έρχεται στη χώρα σε μια στιγμή όπου τα τουρκικά πολεμικά σκάφη συνοδεύουν ερευνητικά σκάφη για την εκτέλεση παράνομων ερευνών στην Κυπριακή ΑΟΖ, πραγματοποιούν έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, εκδίδουν παράνομες NAVTEX για ασκήσεις αλωνίζοντας πρακτικά όλο το Αιγαίο. 

Δεν είναι άλλωστε μακρινά τα περιστατικά όπου τουρκικά σκάφη φτάνουν μέχρι το Σούνιο πραγματοποιώντας κρουαζιέρες προβολής ισχύος ή τα τουρκικά υποβρύχια σε απόσταση λίγων ναυτικών μιλίων από την Κέα. 

Παράλληλα τα αεροσκάφη και ελικόπτερα του τουρκικού Ναυτικού παραβιάζουν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο (ΕΕΧ) όπως και το FIR Αθηνών σε καθημερινή σχεδόν βάση. 


Όλα αυτά τη στιγμή που σύσσωμη η τουρκική πολιτική ηγεσία απειλεί την Κύπρο με αντίποινα εάν συνεχίσει τις νόμιμες έρευνές της στην κυπριακή ΑΟΖ με το τουρκικό Ναυτικό να είναι το βασικό «εργαλείο» των απειλών αυτών. 

Σε μια τέτοια συγκυρία λοιπόν διάλεξε η πολιτική ηγεσία να φέρει τον Τούρκο ναύαρχο στην Ελλάδα εξαναγκάζοντας την ηγεσία του ΠΝ να συναντηθεί μαζί του. 

Από το Α/ΓΕΝ είχαν διατυπωθεί ερωτήματα για τη σκοπιμότητα αυτής της επίσκεψης ερωτήματα όμως τα οποία «προσέκρουσαν» σε «ώτα μη ακουόντων» και ατόμων με ήσσονα εθνική συνείδηση.

Για την ιστορία, η επίσκεψη υποτίθεται πως πραγματοποιείται στο πλαίσιο Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας Τουρκίας, - γεγονός το οποίο μόνο σαν ανέκδοτο μπορεί να ακούγεται ειδικά σήμερα- και κατά τη διάρκειά της ο Τούρκος ναύαρχος θα συναντηθεί με τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Δημήτριο Ελευσινιώτη και τον αρχηγό Στόλου αντιναύαρχο Παναγιώτη Ευσταθίου. http://24gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(ΕΛΛΗΝΑ ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ - ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ).


(ΕΛΛΗΝΑ ΑΓΩΝΙΣΟΥ - ΕΧΕΙΣ ΒΑΡΥΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ - ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΟ ΑΙΜΑ ΣΟΥ ΔΩΡΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΟΥ)

ΘΥΜΙΣΟΥ

"ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ"
- "ΟΧΙ" - "ΑΕΡΑ" - "Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ" - "MΩΛΟΝ ΛΑΒΕ"


Περιγραφή: Πατρίς, να μακαρίζης όλους τους Έλληνες, ότι θυσιάστηκαν δια σένα να σ΄ αναστήσουνε, να ξαναειπωθής άλλη μίαν φορά ελεύτερη πατρίδα, οπού ήσουνε χαμένη και σβυσμένη από τον κατάλογον των εθνών. Όλους αυτούς να τους μακαρίζης. Όμως να θυμάσαι και να λαμπρύνεις εκείνους οπού πρωτοθυσιάστηκαν εις την Αλαμάνα, πολεμώντας με τόση δύναμη Τούρκων, κ΄ εκείνους οπού αποφασίστηκαν και κλείστηκαν σε μίαν μαντρούλα με πλίθες, αδύνατη, εις το χάνι της Γραβιάς, κ΄ εκείνους οπού λιώσανε τόση Τουρκιά και πασσάδες εις τα Βασιλικά, και εκείνους οπού αγωνίστηκαν σαν λιοντάρια εις την Λαγκάδα του Μακρυνόρου. Απόσπασμα από τα απομνημονεύματα του Στρατηγού Μακρυγιάννη. Αφιερωμένη σε όλες τις Ηρωίδες και όλους τους Ήρωες του ΄21, που πρόσφεραν την ζωή τους και την περιουσία τους για την Λευτεριά! Αφιερωμένη στους φίλους μας, που δεν είναι πια κοντά μας!