ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ - Ο ΓEΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ κ' Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΕΙΠΑΝ:


ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ: "NA ΚΟΙΤΑΤΕ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΤΕ."

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ:
"ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΟΥ, ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ, ΘΑ' ΝΕΡΓΗΣΩ ΚΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΣ ΜΟΥ ΚΑΜΟΥΝ"

ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΝ ΕΙΠΩΘΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΩΣ "ΑΚΡΑΙΟ"

Ο ΝΙΤΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο ελληνικός και έχη καταπολεμηθεί τόσο πολύ απο τόσο πολλούς λαούς, οι οποιοι δεν προσέφεραν τίποτα εις αυτήν"
F. Nizsche

21/11/11

ΑΚΙΣ (ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ)


ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΤους τελευταίους μήνες η Ελλάδα βιώνει μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις της σύγχρονης ιστορίας της. Η κρίση αυτή έγινε αντιληπτή ως οικονομική, ως τέτοια προβλήθηκε από την πολιτεία και τα μέσα επικοινωνίας και αιφνιδίασε τον ανυποψίαστο λαό. Στην πραγματικότητα, η κρίση ούτε ξαφνικά προέκυψε, ούτε μόνο οικονομική είναι. Ταυτόχρονα με την οικονομική, υπάρχει κρίση πολιτική, πνευματική, πολιτιστική, ηθική, κρίση θεσμών και αξιών. Η ανεξαρτησία και η υπεράσπιση της Πατρίδας, για την οποία αφιερώσαμε και αφιερώνουμε τη ζωή μας, γίνεται προσπάθεια να επιτευχθεί με δήθεν αυστηρά διαβήματα και όχι με τη διατήρηση και επαύξηση της μαχητικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στα χρονίζοντα προβλήματα τόσο των ε.ε όσο και των ε.α Στελεχών, όχι μόνο δεν δίνονται λύσεις, αλλά στα ήδη υφιστάμενα προστίθενται νεότερα και οξύτερα. Η τάση απαξίωσης και αμφισβήτησης του ρόλου και του έργου του Στρατού είναι περισσότερο από φανερή. Διάφοροι κύκλοι που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη, προσπαθούν να μειώσουν το κύρος και την αξιοπρέπεια των στελεχών. Τα υφιστάμενα θεσμικά όργανα αποδείχθηκε ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο ρόλο και στην αποστολή, που προβλέπονται από τα καταστατικά τους και ιδιαίτερα υπό τις σημερινές αυξημένες απαιτήσεις. Τα στελέχη έχουν αφεθεί στην τύχη τους, λόγω μη ύπαρξης δυναμικού φορέα διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους. Οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, τμήμα των οποίων αποτελούν και οι Στρατιωτικοί, πλήττονται καίρια από τα ληφθέντα μέτρα, εξαθλιώνονται οικονομικά και βρίσκονται σε καθεστώς ανασφάλειας γι’αυτά που θα ακολουθήσουν στο μέλλον, αφού δεν υπάρχει πλέον τίποτα κατοχυρωμένο.

Ζώντας όλα αυτά και βλέποντας ότι οι υπάρχοντες φορείς δεν είναι σε θέση να μας εκπροσωπήσουν αποφασίσαμε να ιδρύσουμε την Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών με το ακρωνύμιο Α.Κi.Σ με σκοπό τη συσπείρωση των στελεχών του Στρατού Ξηράς ανεξαρτήτως προέλευσης και τη συνεργασία και συντονισμένη δράση των μελών για την υπεράσπιση των εθνικών αξιών και τη μαχητική διεκδίκηση και προστασία των δικαιωμάτων τόσο των ιδίων όσο και των οικογενειών τους καθώς και των οικογενειών εκλιπόντων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών με επί μέρους στόχους όπως περιγράφονται στο καταστατικό της.

Στην Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών ΔΕΝ αντιπαρατιθέμεθα με κανένα εκ των υπαρχόντων φορέων και είμαστε ανοιχτοί προς κάθε είδους συνεργασία αρκεί να είμαστε σε κοινή κατεύθυνση. Πεποίθησή μας είναι ότι ο κύριος όγκος των Ενόπλων Δυνάμεων, που είναι ο Στρατός Ξηράς, πρέπει να εκπροσωπηθεί από ένα κατεξοχήν δικό του όργανο με τη συμμετοχή όλων των στελεχών ΧΩΡΙΣ βαθμολογικές ή άλλες διαφορές ,χωρίς διακρίσεις μεταξύ των μελών του και με απόλυτη προσήλωση στον κοινό σκοπό. Υποστηρίζουμε ότι η δημιουργία μιας τέτοιας κίνησης θα ευαισθητοποιήσει όλους τους συναδέλφους που τόσο χρόνια αγωνιωδώς αναζητούν ένα φορέα που θα στεγάσει και θα εκφράσει τις αντιδράσεις και τις αντιρρήσεις που έχουμε όλοι πάνω στα θέματα που μας απασχολούν . Η Α.Κi.Σ είναι μία κίνηση χωρίς πολιτικές , κομματικές ή άλλες εξαρτήσεις. Είναι απολύτως ανεξάρτητη όπως το περιγράφει και ο διακριτικός της τίτλος και η δημιουργία της πηγάζει από την ανιδιοτέλεια των μελών της .Φιλοδοξία της είναι να εκφράσει όλους τους συναδέλφους ξεπερνώντας τις όποιες διοικητικές ή βαθμολογικές διαφορές που είχαν μοιραία δημιουργηθεί κατά την εν ενεργεία συνεργασία μας. Δεν κατηγοριοποιεί ,δεν έχει διαχωριστικές γραμμές, δεν χειραγωγείται και διαρκής προσπάθειά της είναι και θα είναι, να ξεφύγει από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Με τις παραπάνω σκέψεις εμείς τα ιδρυτικά μέλη της Ανεξάρτητης Κίνησης Στρατιωτικών καλούμε όλους τους συναδέλφους να πυκνώσουν τις τάξεις της, να συσπειρωθούν και να αγωνισθούν για το κοινό καλό όλων μας.

Αθήνα 10 Νοεμβρίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(ΕΛΛΗΝΑ ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ - ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ).


(ΕΛΛΗΝΑ ΑΓΩΝΙΣΟΥ - ΕΧΕΙΣ ΒΑΡΥΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ - ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΟ ΑΙΜΑ ΣΟΥ ΔΩΡΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΟΥ)

ΘΥΜΙΣΟΥ

"ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ"
- "ΟΧΙ" - "ΑΕΡΑ" - "Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ" - "MΩΛΟΝ ΛΑΒΕ"


Περιγραφή: Πατρίς, να μακαρίζης όλους τους Έλληνες, ότι θυσιάστηκαν δια σένα να σ΄ αναστήσουνε, να ξαναειπωθής άλλη μίαν φορά ελεύτερη πατρίδα, οπού ήσουνε χαμένη και σβυσμένη από τον κατάλογον των εθνών. Όλους αυτούς να τους μακαρίζης. Όμως να θυμάσαι και να λαμπρύνεις εκείνους οπού πρωτοθυσιάστηκαν εις την Αλαμάνα, πολεμώντας με τόση δύναμη Τούρκων, κ΄ εκείνους οπού αποφασίστηκαν και κλείστηκαν σε μίαν μαντρούλα με πλίθες, αδύνατη, εις το χάνι της Γραβιάς, κ΄ εκείνους οπού λιώσανε τόση Τουρκιά και πασσάδες εις τα Βασιλικά, και εκείνους οπού αγωνίστηκαν σαν λιοντάρια εις την Λαγκάδα του Μακρυνόρου. Απόσπασμα από τα απομνημονεύματα του Στρατηγού Μακρυγιάννη. Αφιερωμένη σε όλες τις Ηρωίδες και όλους τους Ήρωες του ΄21, που πρόσφεραν την ζωή τους και την περιουσία τους για την Λευτεριά! Αφιερωμένη στους φίλους μας, που δεν είναι πια κοντά μας!