ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ - Ο ΓEΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ κ' Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΕΙΠΑΝ:


ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ: "NA ΚΟΙΤΑΤΕ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΤΕ."

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ:
"ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΟΥ, ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ, ΘΑ' ΝΕΡΓΗΣΩ ΚΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΣ ΜΟΥ ΚΑΜΟΥΝ"

ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΝ ΕΙΠΩΘΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΩΣ "ΑΚΡΑΙΟ"

Ο ΝΙΤΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο ελληνικός και έχη καταπολεμηθεί τόσο πολύ απο τόσο πολλούς λαούς, οι οποιοι δεν προσέφεραν τίποτα εις αυτήν"
F. Nizsche

6/7/10

Τουρκική προβοκάτσια στους Καλόγερους

Τα μεμέτια συνεχίζουν να ξύνονται...

( Βραχονησίδες Καλόγεροι : To "κλειδί" του Κεντρικού Αιγαίου)

Δυστυχώς οι Καλόγεροι επανήλθαν σήμερα στο προσκήνιο της επικαιρότητας με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, καθώς απο το πρωί λαμβάνει χώρα στο σημείο μια τουρκική προβοκάτσια που θυμίζει έντονα την στημένη προσάραξη του τουρκικού πλοίου "Figen Akat" στα Ίμια, τα Χριστούγεννα του 1995..

Πιο συγκεκριμένα, τουρκικά πλοία και εναέρια μέσα επικαλούμενα εκπομπή σήματος κινδύνου απο ανύπαρκτο -όπως αποδείχθηκε- σκάφος που "βυθιζόταν" βόρεια της βραχονησίδας, προσέγγισαν την περιοχή και ξεκίνησαν "επιχείρηση διάσωσης", αμφισβητώντας εμπράκτως την ελληνική αρμοδιότητα έρευνας&διάσωσης στο FIR Αθηνών. Να θυμήσουμε ότι οι Καλόγεροι βρίσκονται ακριβώς στο κέντρο του Αρχιπελάγους , απέχοντας 27 μίλια από την Χίο (ανατολικά) και 23 μίλια από την Άνδρο (δυτικά)

Χάρτης του Κεντρικού Αιγαίου : στο κέντρο ακριβώς διακρίνουμε το όνομα "Καλόγεροι". Με γαλάζιο χρώμα τα χωρικά ύδατα των 6nm

Στην περιοχή έσπευσαν ελληνικά εναέρια μέσα καθώς και η φρεγάτα "Σαλαμίς" του Πολεμικού Ναυτικού. Τους επίδοξους τούρκους "διασώστες" απετέλεσαν η κορβέτα TCG Beykoz (κλάσης A-69 ), 2 ελικόπτερα έρευνας-διάσωσης ενώ αναφέθηκε και η παρουσία αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας CN-235. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας , ένα απο τα τουρκικά ελικόπτερα στις 13.30 προχώρησε σε υπερπτήση των νησίδων Καλόγεροι σε ύψος 900 ποδών.

Nωρίτερα, η Άγκυρα είχε προχώρησε στην έκδοση της παρακατω οδηγίας NAVTEX μέσω της οποίας προσπαθούσε να "καπελώσει" την αρμοδιότητα έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο :
ZCZC ID04 051028 UTC JUL/10 IZMIR TURK RADIO NAVTEX N/W NR.01/10 AT THE DATE OF 05.07.2010 ON 09.30 UTC
THERE IS A VESSEL PROBABLY SİNKİNG AT THE POSITION OF 37 17 N 025 18 E SAR OPERATIONS WILL BE CARRIED OUT WITH IN AREA RADIUS 5 NM CENTRED ON ABOVE MENTIONED POSITION. VESSEL REQUESTED TO KEEP SHARP LOOK OUT IN THE VICINITY AND REPORT ANY FINDING TO MAIN SEARCH AND RESCUE COORDINATION CENTER ANKARA OR ISTANBUL COAST RADIO STATION
, την οποία ακολούθησε αμέσως η ελληνική αντίστοιχη οδηγία :
A1288/10 - DUE TO BOAT IN DISTRESS SEARCH AND RESCUE ACTIVITIES WILL TAKE PLACE WITHIN THE AREA RADIUS 10NM CENTERED ON 381700N0251800E AMSL/5000FT WITHIN ATHINAI FIR.

DUE TO POTENTIAL HIGH RISKS FOR AIR TRAFFIC,INDIVIDUAL UNITS ARE REQUESTED TO ESTABLISH COORDINATION WITH THE PIRAEUS JRCC BEFORE ENTERING THE ABOVE DESCRIBED AREA SITUATED WITHIN THE ATHINAI FIR WHICH FALLS WITHIN ITS COMPETENCE. 00000FT AMSL - 05000FT AMSL, 05 JUL 10:16 2010 UNTIL 08 JUL 10:00 2010. CREATED: 05 JUL 10:16 201


H νέα τουρκική πρόκληση έρχεται λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά απο τις έρευνες που διεξήγαγε το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Τσεσμέ εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, με μόνη ελληνική αντίδραση ένα χλιαρό διάβημα απο το ΥΠΕΞ. Την τεράστια σημασία των μικρών αυτών βράχων είχαμε τονίσει στο άρθρο του περασμένου Φλεβάρη, υπενθυμίζοντας πως :
"Στις αρχές του 2000 μετά από πρωτοβουλία του τωρινού πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου ξεκινάνε άτυπες συνομιλίες Ελλάδας-Τουρκίας μεταξύ των ΓΓ των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών πρέσβεων Αναστάσιου Σκοπελίτη και Ουγούρ Ζιγιάλ. Τα αποτελέσματα των 34 γύρων μυστικών συνομιλιών για το Αιγαίο δεν δόθηκαν ποτέ στην δημοσιότητα με εξαίρεση ορισμένα στοιχεία που ήρθαν στο φώς το 2006 και τα οποία ουδέποτε διαψεύστηκαν από το ελληνικό ΥΠΕΞ. «Καθημερινή» (Στ. Λυγερός 4-6-2006).

Σύμφωνα με αυτά η γείτονα χώρα κατα την διάρκεια των συνομιλιών ζητούσε η υφαλοκρηπίδα στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο (περιοχή στην οποία πιθανολογείται η ύπαρξη σημαντικών κοιτασμάτων πετρελαίου) να μοιραστεί μεταξύ των δύο χωρών ή να αποτελέσει αντικείμενο συνεκμετάλευσης με καθορισμένα ποσοστά. Η περιοχή για την οποία γίνεται λόγος είναι τα διεθνή ύδατα μεταξύ Αγίου Όρους και Σιθωνίας στα βόρεια,την νήσο Σκύρο στα δυτικά, τον Άγιο Ευστράτιο και την Λέσβο στα ανατολικά και την βραχονησίδα Καλόγεροι στα νότια...

Όμως τα κίνητρα της Άγκυρας σαφώς και δεν είναι μόνο οικονομικά καθώς η απόκτηση υφαλοκρηπίδας,αποκλειστικής οικονομικής ζώνης ή ακόμα και εναέριου χώρου αποτελεί πάγιο στόχο για γεωπολιτικούς λόγους. Η απόκτηση τέτοιων ερισμάτων δυτικά των Ελληνικών νήσων του Ανατολικού Αιγαίου θα επέτρεπε τον εγκλωβισμό τους και σε δεύτερο χρόνο την αμφιβήτηση της κυριαρχίας ακόμα και επι των μεγαλύτερων απο αυτών.
"
Ανακοίνωση του Λιμενικού για την τουρκική προβοκάτσια

Σε έκδοση ανακοίνωσης για την τουρκική προβοκάτσια στους Καλόγερους προχώρησε πριν απο λίγο το Λιμενικό Σώμα. Στην επίσημη ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου αναφέρονται τα εξής :

"Σήμερα στις 11.45, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, ενημερώθηκε από το αντίστοιχο της Τουρκίας, στην Άγκυρα, για προφορική αναφορά, από κυβερνήτη αεροπλάνου του οποίου δεν γνωστοποιήθηκαν τα στοιχεία, περιστατικού βύθισης άγνωστου πλοίου, στη θαλάσσια περιοχή 7 ν.μ. βόρεια των νησίδων «Καλόγεροι», στο Κεντρικό Αιγαίο.

Κατόπιν συντονισμένων ενεργειών και σε συνεργασία με το ΓΕΕΘΑ, στις 12:05, στο σημείο, το οποίο βρίσκεται στα διεθνή ύδατα αλλά εντός του FIR Αθηνών, κατέφθασαν τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής μας Αεροπορίας και ξεκίνησαν έρευνες, ενώ στην περιοχή έσπευσαν επίσης το Δ/Ξ «RUBY STAR» σημαίας Πορτογαλίας, που έπλεε σε απόσταση 4 ν.μ. από τις νησίδες, ένα αεροσκάφος C-130 από Ελευσίνα, δύο ελικόπτερα SUPER PUMA από Ελευσίνα και Χίο, μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, που έπλεε στη θαλάσσια περιοχή Κέας, ένα ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος, που εκτελούσε περιπολία στην περιοχή Σίφνου – Σερίφου, ένα πλωτό Λ.Σ. από Άνδρο και ένα ναυαγοσωστικό Λ.Σ. από Χίο.

Οι έρευνες είχαν αρνητικά αποτελέσματα, ενώ αργότερα, στην περιοχή κατέφθασαν και αναγνωρίστηκαν δύο τουρκικά ελικόπτερα Έρευνας και Διάσωσης, τα οποία, χωρίς να ανταποκριθούν στις κλήσεις των ελληνικών επιχειρησιακών μέσων και τις προσπάθειες επικοινωνίας, αποχώρησαν στις 14.30.

Για το περιστατικό ενημερώνεται αναλυτικά η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών."

[Πηγή]:   www.enkripto.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(ΕΛΛΗΝΑ ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ - ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ).


(ΕΛΛΗΝΑ ΑΓΩΝΙΣΟΥ - ΕΧΕΙΣ ΒΑΡΥΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ - ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΟ ΑΙΜΑ ΣΟΥ ΔΩΡΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΟΥ)

ΘΥΜΙΣΟΥ

"ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ"
- "ΟΧΙ" - "ΑΕΡΑ" - "Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ" - "MΩΛΟΝ ΛΑΒΕ"


Περιγραφή: Πατρίς, να μακαρίζης όλους τους Έλληνες, ότι θυσιάστηκαν δια σένα να σ΄ αναστήσουνε, να ξαναειπωθής άλλη μίαν φορά ελεύτερη πατρίδα, οπού ήσουνε χαμένη και σβυσμένη από τον κατάλογον των εθνών. Όλους αυτούς να τους μακαρίζης. Όμως να θυμάσαι και να λαμπρύνεις εκείνους οπού πρωτοθυσιάστηκαν εις την Αλαμάνα, πολεμώντας με τόση δύναμη Τούρκων, κ΄ εκείνους οπού αποφασίστηκαν και κλείστηκαν σε μίαν μαντρούλα με πλίθες, αδύνατη, εις το χάνι της Γραβιάς, κ΄ εκείνους οπού λιώσανε τόση Τουρκιά και πασσάδες εις τα Βασιλικά, και εκείνους οπού αγωνίστηκαν σαν λιοντάρια εις την Λαγκάδα του Μακρυνόρου. Απόσπασμα από τα απομνημονεύματα του Στρατηγού Μακρυγιάννη. Αφιερωμένη σε όλες τις Ηρωίδες και όλους τους Ήρωες του ΄21, που πρόσφεραν την ζωή τους και την περιουσία τους για την Λευτεριά! Αφιερωμένη στους φίλους μας, που δεν είναι πια κοντά μας!