ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ - Ο ΓEΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ κ' Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΕΙΠΑΝ:


ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ: "NA ΚΟΙΤΑΤΕ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΤΕ."

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ:
"ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΟΥ, ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ, ΘΑ' ΝΕΡΓΗΣΩ ΚΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΣ ΜΟΥ ΚΑΜΟΥΝ"

ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΝ ΕΙΠΩΘΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΩΣ "ΑΚΡΑΙΟ"

Ο ΝΙΤΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο ελληνικός και έχη καταπολεμηθεί τόσο πολύ απο τόσο πολλούς λαούς, οι οποιοι δεν προσέφεραν τίποτα εις αυτήν"
F. Nizsche

1/10/09

Πούτιν: Μας στέλνετε στην αγκαλιά της Τουρκίας!

ΑΥΣΤΗΡΟ ΜΥΝΗΜΑ-ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ:
MΑΣ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.


NA!!! TA ΠΡΩΤΑ AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ "Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ "


ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΑΜΕ....

Έντονες αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και απ’ τη ρωσική πλευρά έχει προκαλέσει η αιφνίδια (;) τοποθέτηση του Γ. Παπανδρέου περί επανεξέτασης του θέματος του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, τοποθέτηση η οποία στην ουσία παραπέμπει σε ματαίωση κατασκευής του αγωγού!

Δεν λείπουν μάλιστα και εκτιμήσεις έμπειρων και έγκυρων πολιτικών παραγόντων, ακόμα και από κύκλους του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ (υπενθυμίζεται ότι επί ημερών ΠΑΣΟΚ και επί υπουργίας του Αν. Πεπονή ξεκίνησε ο αγωγός), σύμφωνα με τις οποίες η τοποθέτηση αυτή του Γ. Παπανδρέου ως αυριανού πρωθυπουργού στην ουσία είναι μια δήλωση νομιμοφροσύνης προς την Ουάσινγκτον, σε συνδυασμό με την επίσκεψή του στις ΗΠΑ λίγες μέρες προ των εκλογών.
Σε κάθε περίπτωση, αυτή η στροφή του Γ. Παπανδρέου, πέραν των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει (τις οποίες βέβαια έχουν εντελώς υποβαθμίσει τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, που δίνουν κυριολεκτικά τα ρέστα τους για νίκη του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου!), έχει ήδη προξενήσει και διπλωματικές παρενέργειες, έντονες, σοβαρές.
Κατ’ αρχήν απ’ την άμεσα θιγόμενη Ρωσία, που βλέπει μια επιλογή στρατηγικού χαρακτήρα να βρίσκεται στον αέρα λόγω της πρεμούρας του νέου έλληνα πρωθυπουργού να δώσει διαπιστευτήρια στην Ουάσινγκτον.
Έτσι, και σύμφωνα με δημοσίευμα του DefenceNet.gr, ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε πρόσφατα, μιλώντας σε κλειστή συνάντηση του Valdai Club, ότι «ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης είναι ήσσονος σημασίας σε σχέση με τον South Stream. Όμως οι αγωγοί, όπως και οι λοιπές διακρατικές συμφωνίες της Ρωσίας με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, αντιμετωπίζονται συνολικά. Όποιοι δεν συμφωνούν με όσα έχουν υπογραφεί και επιδιώκουν αναθεώρηση παίρνουν και την ευθύνη για τη συνολική αναθεώρηση των διακρατικών συμφωνιών για τους αγωγούς, αλλά και όποιων άλλων υπάρχουν και πιθανόν θελήσουν να αναθεωρήσουν».
Έγκυρες πηγές που γνωρίζουν καλά το προσκήνιο αλλά και το παρασκήνιο υπογραμμίζουν ότι:
• Όταν οι Ρώσοι μιλούν για αναθεώρηση και άλλων διακρατικών συμφωνιών εννοούν και τις συμφωνίες για την προμήθεια φυσικού αερίου απ’ τη Ρωσία. Ως γνωστόν, η συμφωνία για την προμήθεια ρωσικού αερίου απ’ την Ελλάδα λήγει το 2017. Επί υπουργίας Δημ. Σιούφα στο υπουργείο Ανάπτυξης είχαν ξεκινήσει συζητήσεις για επέκταση της συμφωνίας μέχρι το 2040 (είχε έρθει μάλιστα επί τούτου ο πρόεδρος της Gazprom κ. Μίλερ), όμως οι διάδoχοί του δεν προχώρησαν το θέμα. Οπότε η επέκταση βρίσκεται στον αέρα και σίγουρα θα επηρεαστεί από τυχόν ματαίωση της κατασκευής του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης. Επισημαίνεται δε ότι το ρωσικό φυσικό αέριο καλύπτει το 80% των αναγκών μας.
Στο ίδιο μήκος κύματος εξάλλου με τον ρώσο Πρόεδρο και ο ρώσος πρέσβης, σε συνάντηση που είχε πρόσφατα με έλληνα πρώην υπουργό, του τόνισε χαρακτηριστικά ότι:
– Αν θέλουν αναθεώρηση, να μας πουν τι ζητούν, κι αν δεν θέλουν τον αγωγό (σ.σ.: Ο Γιώργος και το ΠΑΣΟΚ), μας στέλνουν στην αγκαλιά της Τουρκίας!
Η παραπάνω τοποθέτηση συνάδει προς τη δήλωση του Βλ. Πούτιν στο προαναφερθέν φόρουμ, ότι «η Τουρκία θα μπορούσε να αντικαταστήσει την Ουκρανία ως τον κύριο διάδρομο μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη».
Αναβολή...είκοσι χρόνων!
Όλα λοιπόν δείχνουν ότι είναι οριστική επιλογή του Γ. Παπανδρέου να ματαιώσει την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, υπακούοντας στην αμερικανική επιλογή που δίνει προτεραιότητα στον αγωγό Ναμπούκο, για τον οποίο ο Γιώργος δεν εξέφρασε καμία... περιβαλλοντική ευαισθησία!
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι η εφημερίδα «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ» στο τελευταίο φύλλο της έγραψε:
– Ο Γιώργος Παπανδρέου σπεύδει λοιπόν να διαμηνύσει προς την Ουάσινγκτον ότι επί των ημερών του η Ελλάδα θα είναι περισσότερο ευαίσθητη στα... περιβαλλοντικά, γεγονός που μπορεί να καθυστερήσει έως και άλλη μία εικοσαετία (!) την κατασκευή του μήκους 200 χιλιομέτρων αγωγού από το Μπουργκάς στην Αλεξανδρούπολη, ο οποίος υπό κανονικές συνθήκες θα μπορούσε να κατασκευαστεί μέσα σε ένα εξάμηνο!
Άλλα έλεγαν το 2007
Ως προς τη... συνέπεια του ΠΑΣΟΚ και του αρχηγού του, αρκεί να υπενθυμίσουμε τα όσα έλεγα ο Χρ. Παπουτσής πριν από 2 χρόνια (τον Ιούλιο του 2007) σε ειδική ημερίδα στο δημοσιογραφικό συνέδριο της Σαμοθράκης:
– Σπεύδω να πω ότι το έργο Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης δεν αφορά μόνο την ΕΕ, αλλά την παγκόσμια ενεργειακή κοινότητα. Δεν αφορά την ελληνική εγχώρια αγορά ή την ευρωπαϊκή αγορά, αφορά την παγκόσμια αγορά... Εμείς, το ΠΑΣΟΚ, που ως κυβέρνηση δώσαμε επανειλημμένες και συνεχείς μάχες για την προώθηση αυτού του μεγάλου επενδυτικού σχεδίου, υποστηρίζουμε αυτήν τη διαμόρφωση αυτού του πλαισίου ως ένα βήμα για την προώθηση και την ολοκλήρωση του έργου.
Θέμα με Cosco
Φαίνεται όμως πως οι εξετάσεις που δίνει ο Γιώργος στην Ουάσινγκτον είναι σε πολλά επίπεδα. Μετά την προαναγγελία της –επί της ουσίας– ματαίωσης του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Γ. Μίχας έθεσε θέμα και για τη συμφωνία με τους Κινέζους για τον ΟΛΠ!
Συγκεκριμένα, ο κ. Μίχας και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων στον ΟΛΠ ΑΕ τόνιζαν σε ανακοινώσεις τους ότι πρέπει να «παγώσει» η διαδικασία παραχώρησης του λιμανιού και εγκατάστασης των ιθυνόντων της Cosco την 1/10/09 στη διοίκηση.
Από την πλευρά της, η διοίκηση του ΟΛΠ θεωρεί παράνομη κάθε απόπειρα ανατροπής της σύμβασης του ΟΛΠ με την κινεζική Cosco και ζημιογόνα για την εταιρεία, η οποία θα στερηθεί σημαντικών πόρων.
Η ανακοίνωση του ΟΛΠ που υπογράφει ο διευθύνων σύμβουλος Ν. Αναστασόπουλος, μεταξύ άλλων, αναφέρει:
«Σημειώνουμε ότι συνιστά αφενός παράβαση του νόμου 3755/09 που κυρώνει τη σύμβαση παραχώρησης, αφετέρου παράβαση των όρων ισχύουσας σύμβασης, γεγονός που συνεπάγεται για τον ΟΛΠ:
1. Απώλεια εισοδήματος ύψους 435.000 ευρώ μηνιαίως, από τα ενοίκια κρηπιδώματος και προβλητών του ΣΕΜΠΟ.
2. Απώλεια εισοδήματος 1.473.160 ευρώ μηνιαίως, από το εγγυημένο αντάλλαγμα της παραχώρησης.
3. Ποινικές ρήτρες μέχρι 1.000.000 ευρώ για καθυστέρηση της έναρξης περιόδου παραχώρησης, όπως προβλέπεται στην ισχύουσα σύμβαση παραχώρησης ΟΛΠ - Cosco.
4. Έγερση απαιτήσεων εκ μέρους του παραχωρησιούχου και θετικές και αποθετικές ζημίες, η έκταση των οποίων δεν είναι δυνατόν να προσδιορισθεί».
"THANKS GEORGE"
BY U.S.A WITH LOVE


[Υ/Γ]:  blogger - ixnilatis :  Άλλο ένα μεγάλο κατόρθωμα του ΠΑΣΟΚ και του Προέδρου του Γ. Παπανδρέου σε συνεργασία με την Αμερικάνικη Ιμπεριαλιστική πολιτική.
Μπράβο σας Κ. Παπανδρέου πριν ακόμα εκλεγείται κι έχετε αρχίσει από τώρα το καταστροφικό σας έργο. Εύχομαι ειλικρινά να μη σας δωθεί ο χρόνος να το ολοκληρώσετε.
ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ....


[Aνώνυμος]:  Όσο κακό δεν καταφεραν να κάνουν οι Τούρκοι σε 400 χρόνια, το κατάφερε το ΠΑΣΟΚ με τους προδότες σε μικρό χρονικό διάστημα . ΕΛΕΟΣ ποιός ψηφίζει τον Εβραιοπροδότη Παπανδρέου που είναι έτοιμος να διαμελήσει την Ελλάδα και να την παραδώσει στον εχθρό αμαχητή?????!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(ΕΛΛΗΝΑ ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ - ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ).


(ΕΛΛΗΝΑ ΑΓΩΝΙΣΟΥ - ΕΧΕΙΣ ΒΑΡΥΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ - ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΟ ΑΙΜΑ ΣΟΥ ΔΩΡΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΟΥ)

ΘΥΜΙΣΟΥ

"ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ"
- "ΟΧΙ" - "ΑΕΡΑ" - "Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ" - "MΩΛΟΝ ΛΑΒΕ"


Περιγραφή: Πατρίς, να μακαρίζης όλους τους Έλληνες, ότι θυσιάστηκαν δια σένα να σ΄ αναστήσουνε, να ξαναειπωθής άλλη μίαν φορά ελεύτερη πατρίδα, οπού ήσουνε χαμένη και σβυσμένη από τον κατάλογον των εθνών. Όλους αυτούς να τους μακαρίζης. Όμως να θυμάσαι και να λαμπρύνεις εκείνους οπού πρωτοθυσιάστηκαν εις την Αλαμάνα, πολεμώντας με τόση δύναμη Τούρκων, κ΄ εκείνους οπού αποφασίστηκαν και κλείστηκαν σε μίαν μαντρούλα με πλίθες, αδύνατη, εις το χάνι της Γραβιάς, κ΄ εκείνους οπού λιώσανε τόση Τουρκιά και πασσάδες εις τα Βασιλικά, και εκείνους οπού αγωνίστηκαν σαν λιοντάρια εις την Λαγκάδα του Μακρυνόρου. Απόσπασμα από τα απομνημονεύματα του Στρατηγού Μακρυγιάννη. Αφιερωμένη σε όλες τις Ηρωίδες και όλους τους Ήρωες του ΄21, που πρόσφεραν την ζωή τους και την περιουσία τους για την Λευτεριά! Αφιερωμένη στους φίλους μας, που δεν είναι πια κοντά μας!