ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ - Ο ΓEΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ κ' Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΕΙΠΑΝ:


ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ: "NA ΚΟΙΤΑΤΕ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΤΕ."

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ:
"ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΟΥ, ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ, ΘΑ' ΝΕΡΓΗΣΩ ΚΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΣ ΜΟΥ ΚΑΜΟΥΝ"

ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΝ ΕΙΠΩΘΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΩΣ "ΑΚΡΑΙΟ"

Ο ΝΙΤΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο ελληνικός και έχη καταπολεμηθεί τόσο πολύ απο τόσο πολλούς λαούς, οι οποιοι δεν προσέφεραν τίποτα εις αυτήν"
F. Nizsche

1/10/09

ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ - OLYMPIC-AIR = ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ = ΕΛΛΑΔΑ

"ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ" ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ.
Ο ισχυρός άνδρας της MIG και της Ολυμπιακής, ή Olympic Air αν προτιμάται, δεν άφησε αναξιοποίητη την τελετή για την έναρξη των πτήσεων της νέας εταιρείας που διαδέχεται τον πολύπαθο εθνικό αερομεταφορέα.

Από το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, όπου έφτασε με την πρώτη πτήση της Olympic Air από την Αθήνα, ο Ανδρ.Βγενόπουλος «έβγαλε ειδήσεις» για μία ακόμη φορά, καθώς αποκάλυψε ότι έχουν κατοχυρωθεί διεθνώς από την MIG ως εμπορικό σήμα οι «Μακεδονικές Αερογραμμές».«Έχουμε πάρει κωδικούς και κανείς δεν μπορεί να πετάξει με αυτό το όνομα», τόνισε ο κ. Βγενόπουλος, αναφερόμενος εμμέσως στην MAT των Σκοπίων, που αν και το πλήρες όνομά της είναι Macedonian Air Transport έχει προωθήσει ως βασικό όνομά της το Macedonian Airlines. Ουσιαστικά ο κ.Βγενόπουλος φαίνεται να προαναγγέλει σύγκρουση για την αποκλειστική χρήση του ονόματος Μακεδονία και στους αιθέρες.

Ο πρόεδρος της MIG είπε ότι θα δημιουργηθεί θυγατρική της «Olympic Air» με έδρα τη Θεσσαλονίκη με την ονομασία «Μακεδονικές Αερογραμμές», η οποία θα εξυπηρετεί τις ανάγκες σύνδεσης της ευρύτερης περιοχής με διεθνείς προορισμούς, ώστε να προσελκύσει τόσο τουριστική όσο και επιχειρηματική κίνηση.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι ήδη από την επόμενη εβδομάδα προχωρά σε επαφές με φορείς της Βόρειας Ελλάδας για να συζητήσουν διαδικαστικά θέματα, καθώς η νέα εταιρία επιδιώκεται θα πετάξει μέσα σε λίγους μήνες. Οι πληροφορίες θέλουν τις πρώτες συνδέσεις να γίνονται με Γερμανία και Ολλανδία.

Δεν μας ενοχλεί η παρουσία του Δημοσίου

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Βγενόπουλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συμμετοχής του Δημοσίου στην ΟΑ με μειοψηφικό πακέτο, σημειώνοντας ότι «θα υλοποιήσουμε το σχέδιό μας είτε μπει το Δημόσιο είτε όχι».

Ο πρόεδρος της MIG αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με την «αντιπαράθεση» που έχει με την υπουργό Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη, σημειώνοντας ωστόσο ότι η ΟΑ θέλει υγιή ανταγωνισμό χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις από οικογενειακούς φίλους, συγγενείς και άλλους. Επίσης επανέλαβε ότι ιδιοκτήτες της Ολυμπιακής δεν είναι η MIG, αλλά όλοι οι Έλληνες που τόσα χρόνια στηρίζουν αυτή την εταιρία.

Στα χνάρια του Ωνάση

Την πρώτη της επίσημη πτήση πραγματοποίησε την Πέμπτη η Olympic Air, κάνοντας έτσι μια νέα αρχή και εισάγοντας νέα δεδομένα στον τομέα των ελληνικών αερομεταφορών.

Το αεροσκάφος, ένα Airbus 320 με κυβερνήτη τον κ. Σωτήρη Καλογήρου, διευθυντή πτητικής εκμετάλλευσης της Olympic Air, πραγματοποίησε την πρώτη πτήση προς Θεσσαλονίκη, στα χνάρια της αντίστοιχης πρώτης πτήσης που έκανε πριν από μισό και πλέον αιώνα η Ολυμπιακή του Αριστοτέλη Ωνάση, παρουσία και του Ανδρ.Βγενόπουλου.

Ο πρόεδρος της MIG, χαρακτήρισε ιστορική και συγκινητική τη σημερινή μέρα, σημειώνοντας ότι σε αυτή τη χώρα όταν οργανωθούμε και δουλέψουμε, μπορούμε.

Ο κ. Βγενόπουλος επεσήμανε ότι είναι μοναδικό επίτευγμα στον τομέα των αερομεταφορών το γεγονός ότι μέσα σε λίγους μήνες κατορθώθηκε να στηθεί, να λειτουργήσει και να πετάξει η νέα εταιρία. Σημείωσε ακόμη ότι υπάρχει μεγάλη συμπαράσταση του κόσμου "που μας δίνει δύναμη να προωθήσουμε το έργο μας".

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι "δεν είμαστε ιδιοκτήτες του ονόματος της Ολυμπιακής αλλά διαχειριστές. Το όνομα ανήκει στους Έλληνες".

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου κ. Γ. Παράσχης τόνισε ότι η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή, η σημαντικότερη μετά την έναρξη λειτουργία του ΔΑΑ. Κανείς δεν περίμενε η Ολυμπιακή να εξυγιανθεί, και, απελευθερωμένη από χρέη και παθογένειες, να αρχίσει το νέο της έργο. Πρόσθεσε επίσης ότι η ΟΑ έχει το νεώτερο στόλο της Ευρώπης και ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία.

Στη συνέχεια ο κ. Βγενόπουλος μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο του αεροδρομίου τον κ. Γιάννη Παράσχη έδεσαν τις δύο κορδέλες ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις και ευχήθηκαν καλές πτήσεις στη νέα εταιρία.

ΤΟ ΒΗΜΑ 

[Υ/Γ] - blogger ixnilatis:  Mπράβο σας ΚΥΡΙΕ Βγενόπουλε η Ελλάδα και εναπωμείνοντες Έλληνες σας χρωστούμε πολλά και σας ευγνωμονούμε εκ-βάθους καρδίας.
Μακάρι και οι "Πολιτικοί μας" να ακολουθούσαν το φωτεινό παράδειγμα σας και να ραπίζαν κάθε εχθρική προπαγάνδα έναντι της πατρίδος. 
Μακάρι να' ταν όλοι το ίδιο Έλληνες όπως εσείς.
Ως ελάχιστο φόρο τιμής από σήμερα το σήμα της εταιρείας σας θα κοσμεί τιμητικά τον ιστοχώρο αυτό.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(ΕΛΛΗΝΑ ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ - ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ).


(ΕΛΛΗΝΑ ΑΓΩΝΙΣΟΥ - ΕΧΕΙΣ ΒΑΡΥΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ - ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΟ ΑΙΜΑ ΣΟΥ ΔΩΡΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΟΥ)

ΘΥΜΙΣΟΥ

"ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ"
- "ΟΧΙ" - "ΑΕΡΑ" - "Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ" - "MΩΛΟΝ ΛΑΒΕ"


Περιγραφή: Πατρίς, να μακαρίζης όλους τους Έλληνες, ότι θυσιάστηκαν δια σένα να σ΄ αναστήσουνε, να ξαναειπωθής άλλη μίαν φορά ελεύτερη πατρίδα, οπού ήσουνε χαμένη και σβυσμένη από τον κατάλογον των εθνών. Όλους αυτούς να τους μακαρίζης. Όμως να θυμάσαι και να λαμπρύνεις εκείνους οπού πρωτοθυσιάστηκαν εις την Αλαμάνα, πολεμώντας με τόση δύναμη Τούρκων, κ΄ εκείνους οπού αποφασίστηκαν και κλείστηκαν σε μίαν μαντρούλα με πλίθες, αδύνατη, εις το χάνι της Γραβιάς, κ΄ εκείνους οπού λιώσανε τόση Τουρκιά και πασσάδες εις τα Βασιλικά, και εκείνους οπού αγωνίστηκαν σαν λιοντάρια εις την Λαγκάδα του Μακρυνόρου. Απόσπασμα από τα απομνημονεύματα του Στρατηγού Μακρυγιάννη. Αφιερωμένη σε όλες τις Ηρωίδες και όλους τους Ήρωες του ΄21, που πρόσφεραν την ζωή τους και την περιουσία τους για την Λευτεριά! Αφιερωμένη στους φίλους μας, που δεν είναι πια κοντά μας!