ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ - Ο ΓEΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ κ' Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΕΙΠΑΝ:


ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ: "NA ΚΟΙΤΑΤΕ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΤΕ."

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ:
"ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΟΥ, ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ, ΘΑ' ΝΕΡΓΗΣΩ ΚΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΣ ΜΟΥ ΚΑΜΟΥΝ"

ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΝ ΕΙΠΩΘΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΩΣ "ΑΚΡΑΙΟ"

Ο ΝΙΤΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο ελληνικός και έχη καταπολεμηθεί τόσο πολύ απο τόσο πολλούς λαούς, οι οποιοι δεν προσέφεραν τίποτα εις αυτήν"
F. Nizsche

1/10/09

Τουρκικός Χάρτης ξεσκεπάζει τα επεκτατικά σχέδια της Άγκυρας

Αυτός είναι ο τουρκικός μεγαλοϊδεατισμός

Τελικά, τα λάθη στην κρατική μηχανή δεν είναι μοναδικό προνόμιο της Ελλάδας! Στην γειτονική Τουρκία, παρά τη μεθόδευση που υπήρξε, δεν μπόρεσε να μείνουν κρυφά τα σχέδια του τουρκικού κράτους για τα επόμενα χρόνια.
Ένα cd που απευθυνόταν σε μαθητές σχολείων, διέρρευσε τα μεγάλα (αλλά ήδη γνωστά στους Έλληνες) μυστικά των τουρκικών "δεξαμενών σκέψης" (think tanks), που εποφθαλμιούν όλα τα γειτονικά κράτη.
Σε ένα χάρτη, που βρίσκεται μέσα στο "παιδαγωγικό cd" ξεδιπλώνεται ο τουρκικός επεκτατισμός και η άποψη περί ειρήνης με τους γείτονες που επικρατεί στα κυβερνητικά κλιμάκια στην Άγκυρα.
Άραγε πρόκειται περί λάθους ή για μία απόπειρα μέτρησης αντιδράσεων;
Οι τουρκικές εφημερίδες αντέδρασαν αρνητικά(;) για την ύπαρξη του cd και του χάρτη, ενώ σε άλλες περιπτώσεις (Ίμια, Ελληνική Θράκη, Κύπρος) συμπλέουν πλήρως με τις κυβερνητικές κινήσεις. Κύκλοι, πάντως, από την Κωνσταντινούπολη, αναφέρονται σε "χτύπημα Ντογάν" κατά της κυβέρνησης Ερντογάν, ως ανταπόδοση για το κυνήγι που έχει ξεκινήσει ο τούρκος πρωθυπουργός κατά του Τούρκου επιχειρηματία, μεγαλοεκδότη και καναλάρχη...
Ανεκδιήγητη και ακατανόητη συμπεριφορά χαρακτηρίζουν σε σημερινά τους δημοσιεύματα οι τουρκικές εφημερίδες Milliyet και Hurriyet την διακίνηση ενός εκπαιδευτικού cd του Υπουργείου Παιδείας που κυκλοφόρησε στα σχολεία της Τουρκίας, με χάρτη που δείχνει τη γειτονική χώρα να κατέχει τον μισό...πλανήτη. Από νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη, τη Ρόδο, την Κύπρο, αλλά και το Βόρειο Ιράκ, την Αρμενία ακόμα και τη... Βουλγαρία.
Σύμφωνα με την Milliyet το cd διακινήθηκε από τη διεύθυνση Κωνσταντινούπολης του Υπουργείου Παιδείας, σε όλα τα σχολεία της Πόλης. Το παράδοξο είναι ότι έγινε κα ειδική τελετή στους σχολικούς διευθυντές για την παρουσίαση του cd και κανένας δεν αντέδρασε από την παρουσίαση του ανεκδιήγητου χάρτη.
Το δημοσίευμα της Milliyet ήδη προκαλεί αντιδράσεις. H ευθύνη για την διακίνηση του εν λόγω CD καταλογίζεται στον πρώην Διευθυντή περιφέρειας Κωνσταντινούπολης του Υπουργείου παιδείας Ακά Οζέρ, ο οποίος έχει "διακριθεί" σε πολλές "πολιτικές γκάφες" και στο παρελθόν.
Ο νέος διευθυντής του συγκεκριμένου τομέα στο Υπουργείο παιδείας, Μοαμέρ Γιλντίζ, χαρακτήρισε "ανόητο και ανεπίτρεπτο το περιεχόμενο του cd που μπορεί να εμπλέξει την Τουρκία σε περιπέτειες στο διεθνές πεδίο". Το CD θα αποσυρθεί ενώ διατάχθηκε ανάκριση για τους υπευθύνους της παραγωγής και διακίνησης του.
Ο χάρτης, πάντως, δείχνει πως αντιλαμβάνονται κάποιοι στην Τουρκία τι σημαίνει καλή γειτονία. Ο χάρτης με τα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη, αλλά και ολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, να ανήκουν στην Τουρκία, φανερώνουν τους πραγματικούς σκοπούς και τις βλέψεις της Άγκυρας απέναντι στην Ελλάδα.
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει η παραμικρή απάντηση από την Αθήνα. Και πως άλλωστε θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο, αφού στην Ελλάδα έχουμε προεκλογική περίοδο και αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει τίποτε άλλο να απασχολεί την χώρα πέρα από τα κόμματα, τους αρχηγούς τους και την αγωνία τους να κυβερνήσουν ή να εκλεγούν...


[Πηγή]:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(ΕΛΛΗΝΑ ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ - ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ).


(ΕΛΛΗΝΑ ΑΓΩΝΙΣΟΥ - ΕΧΕΙΣ ΒΑΡΥΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ - ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΟ ΑΙΜΑ ΣΟΥ ΔΩΡΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΟΥ)

ΘΥΜΙΣΟΥ

"ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ"
- "ΟΧΙ" - "ΑΕΡΑ" - "Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ" - "MΩΛΟΝ ΛΑΒΕ"


Περιγραφή: Πατρίς, να μακαρίζης όλους τους Έλληνες, ότι θυσιάστηκαν δια σένα να σ΄ αναστήσουνε, να ξαναειπωθής άλλη μίαν φορά ελεύτερη πατρίδα, οπού ήσουνε χαμένη και σβυσμένη από τον κατάλογον των εθνών. Όλους αυτούς να τους μακαρίζης. Όμως να θυμάσαι και να λαμπρύνεις εκείνους οπού πρωτοθυσιάστηκαν εις την Αλαμάνα, πολεμώντας με τόση δύναμη Τούρκων, κ΄ εκείνους οπού αποφασίστηκαν και κλείστηκαν σε μίαν μαντρούλα με πλίθες, αδύνατη, εις το χάνι της Γραβιάς, κ΄ εκείνους οπού λιώσανε τόση Τουρκιά και πασσάδες εις τα Βασιλικά, και εκείνους οπού αγωνίστηκαν σαν λιοντάρια εις την Λαγκάδα του Μακρυνόρου. Απόσπασμα από τα απομνημονεύματα του Στρατηγού Μακρυγιάννη. Αφιερωμένη σε όλες τις Ηρωίδες και όλους τους Ήρωες του ΄21, που πρόσφεραν την ζωή τους και την περιουσία τους για την Λευτεριά! Αφιερωμένη στους φίλους μας, που δεν είναι πια κοντά μας!