ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ - Ο ΓEΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ κ' Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΕΙΠΑΝ:


ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ: "NA ΚΟΙΤΑΤΕ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΤΕ."

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ:
"ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΟΥ, ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ, ΘΑ' ΝΕΡΓΗΣΩ ΚΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΣ ΜΟΥ ΚΑΜΟΥΝ"

ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΝ ΕΙΠΩΘΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΩΣ "ΑΚΡΑΙΟ"

Ο ΝΙΤΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο ελληνικός και έχη καταπολεμηθεί τόσο πολύ απο τόσο πολλούς λαούς, οι οποιοι δεν προσέφεραν τίποτα εις αυτήν"
F. Nizsche

1/5/09


Κατά την τελευταία διετία σημειώθηκε κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των παράνομων μεταναστών που καταγράφηκαν να εισέρχονται στα θαλάσσια σύνορα.
Για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το ενιαίο πλέον υπουργείο Εσωτερικών, στον τομέα της προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου, για το έτος 2008, ενημέρωσε ο υπουργός Εσωτερικών Π. Παυλόπουλος, τον πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Κ. Παπαϊωάννου.
Ειδικότερα, στη σχετική έκθεση για το 2008 αναφέρονται, μεταξύ των άλλων, ότι:
- Οι συλληφθέντες λαθρομετανάστες το 2008 έφτασαν τις 146.337 (έναντι 112.364 το 2007 και 95.239 το 2006) και οι συλληφθέντες διακινητές τους 2.211 (έναντι 1.421 το 2007 και 994 το 2006).
Οι κυριότερες περιπτώσεις παράνομης εισόδου αλλοδαπών καταγράφονται συνοπτικά ως εξής:
Η συντριπτική πλειονότητα των παράνομων μεταναστών είναι υπήκοοι Αλβανίας.
Στα Ελληνοτουρκικά σύνορα, παράνομοι μετανάστες διαφόρων υπηκοοτήτων (κυρίως Ασιατικών και Αφρικανικών χωρών), εισέρχονται στην Ελλάδα μέσω των χερσαίων συνόρων μας, και ιδιαίτερα του ποταμού Έβρου, καθώς και των θαλασσίων συνόρων μας.
Κατά την τελευταία διετία, σημειώθηκε κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των παράνομων μεταναστών που καταγράφηκαν να εισέρχονται στα θαλάσσια σύνορα, ιδιαίτερα δε το 2008 όπου είχαμε αύξηση 75,4% σε σχέση με το 2007.
Ειδικότερα, κατά το 2007 ανελήφθησαν 147 επιχειρήσεις και διασώθηκαν 2.068 άτομα. Κατά το 2008, ανελήφθησαν 375 επιχειρήσεις και διασώθηκαν 7.757 άτομα. Επίσης, το 2006, συνελήφθησαν 994 διακινητές παράνομων μεταναστών, ενώ το 2007 1.421, σημειώθηκε δηλαδή αύξηση 43%. Το 2008 καταγράφηκαν 2.221 συλλήψεις διακινητών.
Παρά τη σύναψη Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής με την Τουρκία στις 8-11-2001, η γείτονα δεν εφαρμόζει τα συμφωνηθέντα, καθώς:
Από τον Απρίλιο του 2002, που άρχισε ουσιαστικά η εφαρμογή του Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής, μέχρι τις 20-1-2009, υπεβλήθησαν στην Τουρκία 3.971 αιτήματα επανεισδοχής που αφορούσαν 57.428 αλλοδαπούς, από τους οποίους δέχθηκε να παραλάβει μόνο 7.442.
Στην πράξη, παραδόθηκαν μόνο 2.182 παράνομοι μετανάστες, γεγονός που οφείλεται κυρίως στις καθυστερημένες και εκτός των προβλεπόμενων στο πρωτόκολλο προθεσμιών απαντήσεις, της τουρκικής πλευράς. Οι απαντήσεις των τουρκικών αρχών είναι συνήθως αρνητικές και συχνά καθυστερημένες, παρά την ύπαρξη συντριπτικών στοιχείων.
Οι τουρκικές αρχές απαιτούν την καταβολή 71 ευρώ για κάθε αλλοδαπό που παραλαμβάνουν (σε ορισμένες περιπτώσεις, έχουν ζητήσει εντελώς αυθαίρετα την καταβολή 400 € ή και περισσότερα, προκειμένου να παραλάβουν τους παράνομους μετανάστες και να τους μεταγάγουν στη χώρα καταγωγής τους).
Στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, μετά την 1.1.2007 (ημερομηνία ένταξης Βουλγαρίας - Ρουμανίας στην Ε.Ε.) παρατηρείται το φαινόμενο να εισέρχονται παράνομα υπήκοοι χωρών πρώην Σοβιετικής Ένωσης, Ασίας και Αφρικής, μέσω της Τουρκίας, στη Βουλγαρία και, ακολούθως, με τη βοήθεια οργανωμένων κυκλωμάτων στη χώρα μας.
- Για την αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης στην Πάτρα, θα ξεκινήσει άμεσα η δημιουργία του Κέντρου Υποδοχής και Φιλοξενίας Παράνομων Μεταναστών, στην περιοχή του Δρέπανου στο Δήμο Ρίου. Πρόκειται για έκταση σαράντα περίπου στρεμμάτων, η οποία απέχει αρκετά από την πλησιέστερη κατοικημένη περιοχή του Δήμου Ρίου και θα μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 1.000 άτομα.
- Για τους παράνομους μετανάστες έχει διατεθεί τα τελευταία 4 χρόνια από το υπουργείο Εσωτερικών το ποσό των 10.317.585,05 € για στέγαση, σίτιση, φαρμακευτικό υλικό, κατασκευαστικές εργασίες και λοιπά λειτουργικά έξοδα.
- Το 2007, η πλειονότητα των αιτημάτων ασύλου κρίθηκαν καταχρηστικά, καθώς οι αιτούντες δηλώνουν μόνον τους οικονομικούς λόγους ως αιτία εγκατάλειψης της χώρας καταγωγής τους, με αποτέλεσμα, στη συντριπτική πλειονότητα των αιτημάτων, η Επιτροπή να γνωμοδοτεί αρνητικά (ποσοστό 85,98%). Το 2007 υποβλήθηκαν 25.113 αιτήσεις ασύλου (12.267 το 2006), από τις οποίες απορρίφθηκαν οι 20.684.
- Ως το τέλος του 2008 είχαν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια, 9.071 άτομα, εκ των οποίων οι 645 είναι αλλογενείς αλλοδαποί και οι 8.426 είναι ομογενείς αλλοδαποί (η συντριπτική πλειονότητα προέρχεται από τη Β. Ήπειρο -8.065).
Σύσκεψη για το πρόβλημα

Σύσκεψη με θέμα την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και τα προβλήματα που απορρέουν από αυτή, ενόψει μάλιστα και του καλοκαιριού, είχαν στο υπουργείο Εξωτερικών, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών σε θέματα Δημόσιας Τάξης Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης και ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Κ.Θ.

Αναδημοσίευση από: www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(ΕΛΛΗΝΑ ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ - ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ).


(ΕΛΛΗΝΑ ΑΓΩΝΙΣΟΥ - ΕΧΕΙΣ ΒΑΡΥΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ - ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΟ ΑΙΜΑ ΣΟΥ ΔΩΡΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΟΥ)

ΘΥΜΙΣΟΥ

"ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ"
- "ΟΧΙ" - "ΑΕΡΑ" - "Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ" - "MΩΛΟΝ ΛΑΒΕ"


Περιγραφή: Πατρίς, να μακαρίζης όλους τους Έλληνες, ότι θυσιάστηκαν δια σένα να σ΄ αναστήσουνε, να ξαναειπωθής άλλη μίαν φορά ελεύτερη πατρίδα, οπού ήσουνε χαμένη και σβυσμένη από τον κατάλογον των εθνών. Όλους αυτούς να τους μακαρίζης. Όμως να θυμάσαι και να λαμπρύνεις εκείνους οπού πρωτοθυσιάστηκαν εις την Αλαμάνα, πολεμώντας με τόση δύναμη Τούρκων, κ΄ εκείνους οπού αποφασίστηκαν και κλείστηκαν σε μίαν μαντρούλα με πλίθες, αδύνατη, εις το χάνι της Γραβιάς, κ΄ εκείνους οπού λιώσανε τόση Τουρκιά και πασσάδες εις τα Βασιλικά, και εκείνους οπού αγωνίστηκαν σαν λιοντάρια εις την Λαγκάδα του Μακρυνόρου. Απόσπασμα από τα απομνημονεύματα του Στρατηγού Μακρυγιάννη. Αφιερωμένη σε όλες τις Ηρωίδες και όλους τους Ήρωες του ΄21, που πρόσφεραν την ζωή τους και την περιουσία τους για την Λευτεριά! Αφιερωμένη στους φίλους μας, που δεν είναι πια κοντά μας!