ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ - Ο ΓEΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ κ' Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΕΙΠΑΝ:


ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ: "NA ΚΟΙΤΑΤΕ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΤΕ."

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ:
"ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΟΥ, ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ, ΘΑ' ΝΕΡΓΗΣΩ ΚΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΣ ΜΟΥ ΚΑΜΟΥΝ"

ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΝ ΕΙΠΩΘΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΩΣ "ΑΚΡΑΙΟ"

Ο ΝΙΤΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο ελληνικός και έχη καταπολεμηθεί τόσο πολύ απο τόσο πολλούς λαούς, οι οποιοι δεν προσέφεραν τίποτα εις αυτήν"
F. Nizsche

14/2/09

5 χρόνια φυλακή γιατί σήκωσαν τη γαλανόλευκη Έλληνες της Βορείου Ηπείρου!


5 χρόνια φυλακή γιατί σήκωσαν τη γαλανόλευκη!



Δήλωση ενός εκ των καταδικασθέντων, του Φρέντυ (Διονύση) Μπελέρη, Προέδρου της Ενώσεως Χειμαρριωτών
Τελεσιδίκησαν οι καταδίκες σε κάθειρξη πέντε ετών των πέντε ομοεθνών μας της Ομόνοιας, που στη διάρκεια των εκλογών του 2004 στη γειτονική Αλβανία, διαμαρτυρήθηκαν για τη νοθεία σε βάρος του κόμματός τους και σήκωσαν την ελληνική σημαία. Το αλβανικό κράτος επιδεικνύει την πρόθεσή του να προχωρήσει με μια πολιτική «χαμηλής έντασης» στις σχέσεις του με την Αθήνα. Και αυτό το κάνει, πιέζοντας τη μειονότητα, ώστε να αποψιλώσει πληθυσμιακά από τους Έλληνες τις μειονοτικές περιοχές, τρομοκρατώντας τους και δημεύοντας τη γη τους (βλέπε Χειμάρρα), αλλά και συντηρώντας μέσω του οικείου Τύπου τη φιλολογία περί «Τσαμουριάς» και τη συνωμοσιολογία για βλέψεις και δράσεις της Ελλάδας κατά της Αλβανίας. Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν ασχολείται και δεν αντικρούει τις κατηγορίες, για να μην κατηγορηθεί από τις διαπλεκόμενες «προοδευτικές» και τις «φιλελεύθερες», των οποίων είναι όμηρος, για «εθνικιστική» πολιτική.
Εκ του ασφαλούς…
Οι Αλβανοί ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν. Έχοντας διαγνώσει τα «χαλαρά» εθνικά αντανακλαστικά των κυβερνήσεων των Αθηνών, αποφεύγουν την κατά μέτωπο σύγκρουση με την Ελλάδα, ώστε να μη δημιουργήσουν θέμα που θα «σηκωθεί» δημοσιογραφικά και θα εξαναγκάσει τη χώρα μας σε λήψη μέτρων. Οι καταδίκες επικυρώθηκαν «εκ του ασφαλούς», δεδομένου ότι οι πέντε κατηγορούμενοι διαβιούν μόνιμα στην Ελλάδα και ο κίνδυνος μιας ή περισσότερων συλλήψεων, που θα τραβούσαν αναγκαστικά την προσοχή του ελληνικού ΥΠΕΞ, καθώς θα ξεσήκωνε διαμαρτυρίες, μάλλον αποφεύγεται… Φυσικά, αυτό εξαρτάται και από τη στάση που θα τηρήσουν οι ομοεθνείς μας…
Την ίδια ώρα και ενώ η απόπειρα κατάσχεσης γαιών που ανήκουν σε Έλληνες συνεχίζεται στην ευρύτερη περιοχή της Χειμάρρας, ορισμένοι από εμάς μένουμε με την εντύπωση, ότι οι νεόκοποι στην κοινοβουλευτική Δημοκρατία γείτονές μας, μας κάνουν μαθήματα πολιτικής και διπλωματικής τακτικής. Και δεν το γράφουμε αυτό για λόγους εντυπωσιασμού. Το γράφουμε γιατί αυτό αναδεικνύεται περίτρανα μέσα από τα γεγονότα.
Ανυπαρξία
Η ανυπαρξία της ελληνικής παρέμβασης για το θέμα των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας που διαβιεί στη Βόρειο Ήπειρο, είναι παροιμιώδης. Η «απουσία» ενδιαφέροντος, χρόνιο κατάλοιπο από την εποχή του (διεθνιστικού και αργότερα και «κοσμοπολίτικου») ΠΑΣΟΚ που δεν έδινε δεκάρα για τον Ελληνισμό της Αλβανίας (όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, που κόπτονται μόνο για τους Ζαπατίστας και την Κούβα, αλλά όχι για τους ομογενείς μας), αλλά και της αδιαφορίας της ΝΔ (παρά την εμπλοκή πολλών στελεχών της με τη μαχητική ΣΦΕΒΑ και τη σχέση τους με τον αείμνηστο και τιτάνα ιεράρχη, Σεβαστιανό), έχει καταστεί μάστιγα για τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου. Τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου, που δοκιμάζεται σκληρά επί δεκαετίες, πρώτα από τους κομμουνιστές του Χότζα και τη Σιγκουρίμι τους και αργότερα από τους τυχοδιώκτες τύπου Νάνο και Μπερίσα, που ανέλαβαν τον «εκδημοκρατισμό» της χώρας.
Κανένας σχεδιασμός, καμία πίεση στα Τίρανα για να σεβαστούν τις διεθνείς συνθήκες που έχουν υπογράψει. Αν και όπως αποδείχθηκε πολλές φορές, λίγη πίεση κάνει πολύ καλά τη δουλειά της (βλ. θέμα κοιμητηρίων). Και η τρομοκρατία κατά των εναπομεινάντων Ελλήνων, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, εν όψει μάλιστα των βουλευτικών εκλογών της 28ης Ιουνίου 2009, αν και με προσοχή, ώστε να μην υπάρξει κλιμάκωση και δημοσιότητα που θα ξεπεράσει τα αλβανικά σύνορα. Όλοι όμως αντιλαμβανόμαστε το κλίμα που θα επικρατήσει κατά του ΚΕΑΔ… Τέλος, οι πέντε καταδικασθέντες, όπως ξεκαθάρισαν στην «ΕΩ», θα προσφύγουν με τη συνδρομή της « Ομόνοιας», στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο Στρασβούργο. Κάτι που θα έπρεπε να είχε κάνει εδώ και καιρό η ελληνική κυβέρνηση κατά της Αλβανίας, στους διεθνείς οργανισμούς. Αλλά ποιος ασχολείται στην Αθήνα με «ενοχλητικά» θέματα…
Δήλωση ενός εκ των καταδικασθέντων, του Φρέντυ (Διονύση) Μπελέρη, Προέδρου της Ενώσεως Χειμαρριωτών:
«Πρόκειται για άλλη μια μεθόδευση των αλβανικών αρχών στο εκπονημένο σχέδιό τους εδώ και καιρό για την εκδίωξη και των τελευταίων Ελλήνων που ζουν στη Βόρειο Ήπειρο. Το ελληνικό κράτος απλόχερα βοηθάει την Αλβανία να ενσωματωθεί στις ευρωατλαντικές δομές, την ώρα που η στάση της Αλβανίας κάθε άλλο παρά ευρωπαϊκή είναι και το κράτος αυτό κάθε άλλο είναι παρά κράτος Δικαίου. Εμείς, οι πέντε κατηγορούμενοι, θα προσφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο με σκοπό τη δικαίωσή μας, γιατί πιστεύουμε ότι οι κατηγορίες είναι και ανυπόστατες και απαράδεκτες για ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος».

Πηγή: http://chaonia.blogspot.com/2009/02/5.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(ΕΛΛΗΝΑ ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ - ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ).


(ΕΛΛΗΝΑ ΑΓΩΝΙΣΟΥ - ΕΧΕΙΣ ΒΑΡΥΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ - ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΟ ΑΙΜΑ ΣΟΥ ΔΩΡΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΟΥ)

ΘΥΜΙΣΟΥ

"ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ"
- "ΟΧΙ" - "ΑΕΡΑ" - "Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ" - "MΩΛΟΝ ΛΑΒΕ"


Περιγραφή: Πατρίς, να μακαρίζης όλους τους Έλληνες, ότι θυσιάστηκαν δια σένα να σ΄ αναστήσουνε, να ξαναειπωθής άλλη μίαν φορά ελεύτερη πατρίδα, οπού ήσουνε χαμένη και σβυσμένη από τον κατάλογον των εθνών. Όλους αυτούς να τους μακαρίζης. Όμως να θυμάσαι και να λαμπρύνεις εκείνους οπού πρωτοθυσιάστηκαν εις την Αλαμάνα, πολεμώντας με τόση δύναμη Τούρκων, κ΄ εκείνους οπού αποφασίστηκαν και κλείστηκαν σε μίαν μαντρούλα με πλίθες, αδύνατη, εις το χάνι της Γραβιάς, κ΄ εκείνους οπού λιώσανε τόση Τουρκιά και πασσάδες εις τα Βασιλικά, και εκείνους οπού αγωνίστηκαν σαν λιοντάρια εις την Λαγκάδα του Μακρυνόρου. Απόσπασμα από τα απομνημονεύματα του Στρατηγού Μακρυγιάννη. Αφιερωμένη σε όλες τις Ηρωίδες και όλους τους Ήρωες του ΄21, που πρόσφεραν την ζωή τους και την περιουσία τους για την Λευτεριά! Αφιερωμένη στους φίλους μας, που δεν είναι πια κοντά μας!