ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ - Ο ΓEΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ κ' Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΕΙΠΑΝ:


ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ: "NA ΚΟΙΤΑΤΕ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΤΕ."

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ:
"ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΟΥ, ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ, ΘΑ' ΝΕΡΓΗΣΩ ΚΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΣ ΜΟΥ ΚΑΜΟΥΝ"

ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΝ ΕΙΠΩΘΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΩΣ "ΑΚΡΑΙΟ"

Ο ΝΙΤΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο ελληνικός και έχη καταπολεμηθεί τόσο πολύ απο τόσο πολλούς λαούς, οι οποιοι δεν προσέφεραν τίποτα εις αυτήν"
F. Nizsche

8/4/11

Τι ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης κ. Ηλίας Τσεκερίδης

Έλληνες διπλωμάτες εκφράζουν φόβο για πιθανή τουρκική εισβολή για την ΑΟΖ!!!



Σάλος έχει προκληθεί από τα όσα ανέφερε δημοσίως, την Πέμπτη 31 Μαρτίου στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια της Νέας Υόρκης- ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης κ. Ηλίας Τσεκερίδης, ένα από τα σημαντικά στελέχη της ομογένειας στην μεγαλούπολη.


“Και οικονομικά δεν είμαστε καλά και στρατιωτικά πιθανόν να μην είμαστε καλά”


Και αυτό γιατί ο κ. Τσεκερίδης εμφανίζει Έλληνες διπλωμάτες – τους οποίους πάντως δεν κατονομάζει – να εκφράζουν φόβους για πιθανή τουρκική εισβολή, στην περίπτωση που η χώρα μας προχωρούσε τα ζητήματα που σχετίζονται με την οροθέτηση ΑΟΖ (Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης) στο Καστελλόριζο!

Το περιεχόμενο της ομιλίας του κ. Τσεκερίδη έγινε γνωστό στην ομογένεια από το GreekAmericanNewsAgency.com και αναρτάται σήμερα με ηχητικό αρχείο από το protothema gr., το οποίο πληροφορείται ότι το ζήτημα έχει αποτελέσει αφορμή για να ξεσπάσει μεγάλη ένταση στο εσωτερικό αρκετών ομογενειακών φορέων.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο του απολογισμού των εορταστικών εκδηλώσεων για την απόδοση τιμών επ ευκαιρία της 190ης επετείου από την Επανάσταση του 1821, απαντώντας στην κριτική που δέχτηκε σχεδόν στο σύνολό του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας για το ζήτημα της μη προβολής των εθνικών θεμάτων (Σκοπιανό, Κυπριακό, Ποντιακό και ΑΟΖ) ούτε στο ετήσιο συλλεκτικό λεύκωμα αλλά ούτε και στην παρέλαση, αιτιολόγησε την επιλογή της διοίκησης από τους φόβους που εκφράζουν ελληνικές διπλωματικές πηγές για τις τουρκικές αντιδράσεις.

Σύμφωνα με το ηχητικό ντοκουμέντο, ο κ. Τσεκερίδης ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής: “Ξέρετε πολύ καλά  ότι αυτό το θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης δεν είναι ότι δεν ήθελα εγώ να το κάνουμε θέμα…

Mε αυτούς τους ίδιους που μιλάτε, τους διπλωμάτες… είπανε… πήγαμε στο Καστελόριζο και κάναμε αυτό που λέμε να κάνουμε Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Και έρχεται η Τουρκία.  Είμαστε εις θέση να αναχαιτίσουμε την εισβολή των Τούρκων; Η Ελλάδα λέει όχι! Φοβούνται να κάνουν κάτι τέτοιο!  Σας το λέω … φοβούνται μήπως έρθει η αρβύλα από δίπλα και μας πατήσει!


Και οικονομικά δεν είμαστε καλά και πιθανόν και στρατιωτικά  να μην είμαστε καλά!”…

Οι αντιδράσεις στην ομογένεια είναι ήδη έντονες και, σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της επιτροπής εθνικών θεμάτων  της Ομοσπονδίας Ελλ. Σωματείων ΝΥ, υπό τον πρόεδρο Θεόδωρο Παυλάκο, ετοιμάζουν σχετικό κείμενο που θα καταγράφει την θέση τους μπροστά σε αυτή την δημόσια τοποθέτηση του κ. Τσεκερίδη  ενώ  ήδη συζητούν ανοιχτά πλέον και το ενδεχόμενο  ομαδικής παραίτησης τους από την επιτροπή αυτή της Ομοσπονδίας.

Ωστόσο, το ζήτημα απασχολεί πλέον και ελληνικές διπλωματικές πηγές στην αμερικανική πρωτεύουσα.


Το περιεχόμενο της ομιλίας του Ηλία Τσεκερίδη έγινε γνωστό στην ομογένεια από το GreekAmericanNewsAgency.com.
(news247.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(ΕΛΛΗΝΑ ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ - ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ).


(ΕΛΛΗΝΑ ΑΓΩΝΙΣΟΥ - ΕΧΕΙΣ ΒΑΡΥΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ - ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΟ ΑΙΜΑ ΣΟΥ ΔΩΡΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΟΥ)

ΘΥΜΙΣΟΥ

"ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ"
- "ΟΧΙ" - "ΑΕΡΑ" - "Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ" - "MΩΛΟΝ ΛΑΒΕ"


Περιγραφή: Πατρίς, να μακαρίζης όλους τους Έλληνες, ότι θυσιάστηκαν δια σένα να σ΄ αναστήσουνε, να ξαναειπωθής άλλη μίαν φορά ελεύτερη πατρίδα, οπού ήσουνε χαμένη και σβυσμένη από τον κατάλογον των εθνών. Όλους αυτούς να τους μακαρίζης. Όμως να θυμάσαι και να λαμπρύνεις εκείνους οπού πρωτοθυσιάστηκαν εις την Αλαμάνα, πολεμώντας με τόση δύναμη Τούρκων, κ΄ εκείνους οπού αποφασίστηκαν και κλείστηκαν σε μίαν μαντρούλα με πλίθες, αδύνατη, εις το χάνι της Γραβιάς, κ΄ εκείνους οπού λιώσανε τόση Τουρκιά και πασσάδες εις τα Βασιλικά, και εκείνους οπού αγωνίστηκαν σαν λιοντάρια εις την Λαγκάδα του Μακρυνόρου. Απόσπασμα από τα απομνημονεύματα του Στρατηγού Μακρυγιάννη. Αφιερωμένη σε όλες τις Ηρωίδες και όλους τους Ήρωες του ΄21, που πρόσφεραν την ζωή τους και την περιουσία τους για την Λευτεριά! Αφιερωμένη στους φίλους μας, που δεν είναι πια κοντά μας!